Fokus

Interaktive skærme gavner samarbejde.

Cloud-løsninger muliggør smarte møder på afstand.

Kontakt en rådgiver

Interaktive skærme gavner samarbejde

I dagens arbejdsliv er der stor efterspørgsel på at kunne mødes og arbejde effektivt, selvom teamet er spredt ud og sidder flere forskellige steder. Interaktive skærme kombineret med cloud-løsninger åbner op for nye muligheder.

Når man samarbejder om et projekt, er det rigtig smart at kunne samles ved en tavle, hvor man f.eks. kan skrive, tegne og opsætte sedler. Nu er der brugervenlige, smarte løsninger, som også digitaliserer denne arbejdsmåde, så den er tilgængelig på afstand.

– Skype for Business erstatter i større grad traditionelle videokonferenceløsninger. Det fungerer fint til opkald og deling af præsentationer og lignende, men giver egentlig ikke nogle forbedringer i forhold til samarbejde på afstand. Mange virksomheder ønsker, at medarbejderne skal kunne samarbejde, uden at teamet er nødt til at være fysisk til stede i samme rum, siger Jörgen Isaksson, strategic key account manager hos Netsmart.

Interager på distance

Ved at kombinere opkoblede, interaktive touch-skærme med cloud-baserede løsninger kan man skabe bedre forudsætninger for gode møder og smart samarbejde på distance. Så kan alle, der deltager i mødet, uanset om de er til stede ved skærmen eller er opkoblet ved sin enhed et andet sted, ikke bare se den samme skærm, men også interagere med den via sin egen enhed.

– Skærmen er ikke bare en ”dum” visningsskærm, som du tilslutter til computeren eller anden enhed. Den kan deles online på en sikker måde, og alle brugere kan interagere med den. Vores Smart Board iQ-skærm kan også bruges som en whiteboard eller en notesblok, som deles online. Digitale penne giver samme følelse som en rigtig whiteboard. Mødedeltagerne på afstand kan skrive på tavlen via deres enhed, forklarer Jörgen Isaksson.

Til forskel fra en almindelig whiteboard kan man scrolle frem mere hvid overflade, hvis man vil gemme det, man allerede har lavet. Derefter kan man nemt gemme alt på sin enhed og arbejde videre med det på et senere tidspunkt. Skærmen understøtter også spejling af enhedens skærm via AirPlay, ChromeCast og Miracast. Man kan selvfølgelig også tilslutte en computer og arbejde med den via skærmens touch-funktion. Man kan endda tegne med pennen i f.eks. præsentationer.

Brugervenlighed er det vigtigste

– Det vigtige her er, at det skal være nemt og intuitivt at bruge løsningerne, selvom teknologien bag er avanceret. Ligeså nemt, som det er at samle en pen op og skrive på et notesblok, skal det være at begynde at bruge skærmen. Der er derfor, vores skærme har indbygget bevægelsessensor, så de registrerer og tænder, når nogen går ind i rummet, siger Jörgen Isaksson.

Skærme er faldet i pris, hvilket åbner op for denne type af løsninger for mange flere virksomheder end tidligere. Desuden bruger Energy Star-mærkede skærme meget lidt strøm, hvilket er godt for både økonomien og miljøet.

– En anden spændende cloud-løsning er Nureva Span, som digitaliserer den klassiske fysiske projekttavle med opsatte post it's, notater, tegninger og meget mere. Man kan vise alt på én væg for at få samme smarte samarbejdsfunktion som projekttavlen, men indholdet er digitalt og er tilgængeligt og sikkert online for projektdeltagerne. Man kan få det op på sin enhed hvor som helst og bidrage løbende, siger Jörgen Isaksson.

Jörgen Isaksson
Strategic key account manager hos Netsmart

Se hele udbuddet fra Netsmart her »