Fokus

Automatisering giver funktionel enkelthed.

Kravene til nutidens konferencelokaler er brugervenlighed og smart design.

Kontakt en rådgiver


Den funktionelle simplicitet betaler sig

Det, markedet efterspørger i dag, er flot designede mødelokaler, som altid fungerer og som er nemme at bruge. Det mener Magnus Eriksson, virksomhedschef hos JML-System AB, en af Sveriges førende leverandører af audio/video-løsninger, og som nu er en del af Dustin.

Hvilke trends ser du inden for udstyr til mødelokaler?

– Udviklingen bevæger sig hen imod helautomatiserede mødelokaler med indbygget intelligens. Lokalet udstyres til at registrere, hvornår du kommer ind og starter automatisk udstyret. Skærmene ser ud til at blive større og større, og når du tilslutter en enhed, vises straks billedet, uanset hvilket kabel du bruger. Brugervenlighed er blevet vigtigere, og det kræver i sin tur en hel del skjult intelligens i udstyret. Indbyggede videokonferencesystemer for samarbejde på distance bliver mere og mere efterspurgt, og de skal kunne bruges uafhængigt af det system, modparten bruger. Ligesom det ikke spiller nogen rolle, om den mobiltelefon, du ringer til, er en iPhone eller Android, skal det fungere at bruge forskellige videokonferencesystemer.

Hvordan udstyres et fremtidssikret mødelokale?

– Der er stor efterspørgsel på brugervenlige, sømløse og platformsuafhængige distancemøder. Halvdelen af alle lokaler, vi udstyrer, er helautomatiserede. Det betyder, at du bare tilslutter et kabel til din enhed, og så fungerer video, lyd og deling af dokumenter automatisk. Man vil gerne have produkter, som kan opgraderes og dermed opnår en længere levetid. Vi ser også, at man lægger vægt på design, altså at teknologien tilpasses ud fra møbler og forstærker rummets profil.

Hvem skal satse på premium-udstyr til mødelokalet?

– Man kan nemt tro, at dette handler om store virksomheder eller trendy IT-virksomheder, men brugervenlighed betaler sig for alle. Premium-udstyret passer til alle virksomheder, der ønsker et moderne og velfungerende mødelokale, som vil fungere i lang tid.

Er vores måde at interagere på blevet påvirket af ny mødeteknologi?

– Ja, hvis man skal diskutere med nogen, der ikke er til stede, er det i dag ligeså naturligt at gå ind i et lokale med lyd og billede og dele dokumenter, som det er at tale i telefon. Forskellen, sammenlignet med et telefonopkald, er, at du er mere aktiv og fokuseret i et møde, hvor du både kan ses og høres. Det bliver nemmere at være til stede her og nu.

Har du nogle forudsigelser om fremtiden?

– En ting, vi kan se, er, at traditionel AV-teknologi bliver mere og mere IT- og IP-baseret. Det audiovisuelle integreres i et eksisterende netværk, hvilket betyder, at man kan hente lyd og billede i 4K-opløsning fra IP-netværket, uanset hvor man er i huset. Det stiller dog lidt større krav til kontrol i netværket, men giver samtidigt utrolige muligheder og meget større fleksibilitet. Jeg tror også, at man fremover hurtigere og mere sikkert kan tilslutte lyd, billede og video trådløst.