eBay virtualiserer sit serverrum med en HP 3Par løsning

Datamængderne stiger og stiger, og det samme gør brugernes forventninger om en god oplevelse, når de går ind på sider som Den Blå Avis og Bilbasen. eBay har været kunde hos Dustin allerede fra dengang, Den Blå Avis var ejet af Karsten Ree, og det lykkedes Dustin at få forhandlet en god pris igennem hos HP for den banebrydende HP 3PAR flashløsning-teknologi.

Som de fleste ved, går datamængderne kun én vej, og det er opad. Kunde-til-kunde virksomheder som Den Blå Avis genererer en masse data, dels i form af kundevendte data, og dels i form af en omfattende logning af brugeradfærden.

It-chef for Den Blå Avis, Morten Skovgaard, fortæller, at man selvfølgelig konstant ønsker at konsolidere datacentret, og da man samtidig ønsker at reducere datacentrets footprint, har virksomheden en overordnet strategi om at virtualisere serverne.

– Nu placerer vi alle vores data i den samme løsning ved at trække på samme storagesystem for alle vores servere – og det betyder, at vi skal have en meget højtydende og meget driftssikker løsning. Traditionelt ville vi nok udbygge med diverse typer spinning disks, men i og med at vi gerne vil virtualisere og sørge for, at performance forbliver i top, tænkte vi, om vi kunne gøre tingene anderledes, og det tog vi en snak med Dustin om, der er vores leverandør og rådgiver, siger Morten Skovgaard.

Flashdiske bliver stadig billigere

Efterhånden er der en del leverandører, der tilbyder flashløsninger, der med forskellige teknologier som f.eks. deduplikering og komprimering mv. kan levere nogle produkter, hvor prisen pr. TB begynder at nærme sig prisen på almindelige diske.

– Vi blev enige om, at flash var det indlysende valg. Vi ville få en forudsigelig svartid, og vi skulle ikke bekymre os om, at nogle data ligger på flash, og andre på traditionelle diske af forskellige typer. Vi så det også som en simplificering i håndteringen af vores storagestruktur, fortæller Morten Skovgaard.

HP 3Par løsningen udbygges i næste budgetår

Efter at have tjekket markedet i samarbejde med Dustin viste det sig, at det var HP’s 3Par, der leverede de bedste features til prisen, og som samtidig gjorde det muligt at lægge lidt forsigtig fra land, rent økonomisk.

– Da vi oprindeligt kiggede på at udbygge storagestrukturen, havde vi et begrænset beløb til rådighed, så det tiltalte os, at vi kunne starte med et beskedent setup. Vi har købt en løsning, der består af 8 x 1,92TB diske og 2 controllere, men planen er at udbygge det, når der kommer nyt budget, og systemet er ekstremt skalerbart, siger Morten Skovgaard.

ebay

eBay - den blå avis - Morten Skovgaard - it-chef

Morten Skovgaard, it-chef Den Blå Avis

Udfordring

eBays storageløsning havde behov for en kapacitetsforøgelse. Udover ekstra kapacitet var det et krav, at performance forblev uændret eller bedre for at sikre en god brugeroplevelse. Den nye løsning skulle desuden levere et optimalt grundlag for fremtidig virtualisering af alle eBay’s danske platforme.

Løsning

Valget af ny storage faldt hurtigt på HP 3PAR – en flashdiskløsning, der som udgangspunkt er lidt dyrere end traditionelle spinning disks. Dustins snak med HP får prisen ned, og da HP 3PAR er ekstremt skalerbar, kan eBay begynde i det små med knap 20 TB (ca. 10 TB brugbar rå diskplads) og fylde mere på i næste budgetår.

Effekt

Med HP 3PAR har eBay fået et nyt og hurtigt lagersystem, som kan håndtere de datamængder, man fremover kalkulerer med. Samtidig byder HP 3PAR på avancerede komprimeringsteknologier, der gør, at man får endnu mere storageplads for hver investeret krone.

Endnu mere for pengene med HP 3PAR

Indbygget i HP 3PAR er nogle teknologier, som kan mindske datamængderne. Det er bl.a. teknologier, der sikrer, at man får flere TB for pengene. Populært sag ’stripper’ teknologien nullerne, og hvis der er en lang række nuller, kan de fjernes. Den seneste version har indbygget deduplikering, der kort fortalt er genbrug af data og betyder, at mange ens datablokke kan erstattes med kun én version.

– Vi kan konstatere, at data fylder knap 50% i det nye storagesystem i forhold til vores tidligere løsning, fortæller Morten Skovgaard.

Åben og ærlig dialog med leve- randøren

- Vi har handlet rigtig meget med Dustin gennem mange år, og jeg sætter pris på, at vi altid kan have en åben og ærlig dialog uden at risikere at betale for meget. Jeg opfatter Dustin som dybt professionelle, og de har et tungt teknisk bagland, de kan trække på, når der er større opgaver i anmarch. Og samtidig er de med til at forberede os på udgifter på længere sigt, så vi kan få bevillingerne igennem i god tid. Sådan skal en sparringspartner være, slutter Morten Skovgaard.

Vil du vide mere:

Læs mere  Kontakt en rådgiver
TEKST: ERIK LETH FOTO: ANNE KRING

Artiklen er hentet fra Dustins Focus katalog.