Office 365 er fremtiden hos aarhus arkitekterne

Der sker store forandringer på landets arkitektkontorer i disse år, og næsten alt projekterings- og tegnearbejde foregår i dag via pc. Og ikke nok med det; der er tale om avancerede 3D-programmer og kommunikationsprogrammer, der gør det muligt for tegnestuerne at kommunikere i realtid med andre projekterende, f.eks. ingeniører. aarhus arkitekterne er netop ved at implementere Office 365, der som bekendt kører i skyen, og så er det godt med Dustins rådgivning, der kan få det hele ned på jorden.

aarhus arkitekterne er et større danskejet arkitektkontor med 60 medarbejdere i Aarhus og 25 medarbejdere i København. Tegnestuen dækker hele Danmark og arbejder også med skandinaviske og nordeuropæiske projekter, primært inden for design af hospitaler, shopping og boliger. Desuden har firmaet en designafdeling som designer alt fra hospitalsinventar til brændeovne, ligesom firmaet designer og videreudvikler Arne Jacobsens berømte produktserier for VOLA. aarhus arkitekternes it-chef, Morten Thuesen fortæller, at én af hans væsentligste arbejdsopgaver i disse år er at skabe en overordnet it-strategi for virksomheden.

– Vi er klar over, hvor vi vil hen, og i et godt samarbejde med Dustin er vi nu også sikre på, hvordan vi når vores mål. Vi er ved at være i hus, fortæller han.

Dyb rådgivning om Office365

– Jeg betragter vores it-strategi som en tretrins raket, hvor Office 365 har været første skridt til at få os i skyen. Med Office 365 kunne vi tage stilling til færdige pakkeløsninger, og sammen med Dustin har vi været gennem en solid rådgivning, hvor Dustins tunge eksperter har deltaget, fortæller Morten Thuesen.

Da man havde besluttet sig for en løsning, endte aarhus arkitekterne med at lave en aftale direkte med Microsoft, men den månedlige faktura for licenserne kommer fra Dustin, der er Microsoft Guldpartner, og til Dustins priser.

Rådgivningen gik bl.a. på, hvilken plan der ville være mest fordelagtig blandt de forskellige Enterprise løsninger. Og skulle man handle med Microsoft og deres syndication partners, der umiddelbart kunne virke som et bedre tilbud på kort sigt, men hvor det viste sig, at det ikke var nemt at komme ud af aftalen igen?

Aarhus Arkitekterne

aarhus arkitekterne

Morten Thuesen, aarhus arkitekterne

Udfordring

aarhus arkitekterne ønsker at komme helt i front på it med effektive programmer og avancerede hardwareløsninger. Overordnet set satser man på Office 365, der både frigør serverkraft og tilbyder kraftfulde kommunikationsløsninger til medarbejderne.

Løsning

Dustin kan ikke bare rådgive i dybden omkring, hvilken Office 365 plan, der vil fungere bedst for arkitektfirmaet. Dustin kan også som Guldpartner sælge Microsoft licenserne direkte til aarhus arkitekterne til en skarp pris.

Effekt

Ud over Microsoft programmer, der altid er opdaterede, har aarhus arkitekterne fået nye muligheder med i købet, bl.a. Microsoft Lync, der indeholder videokonference og Instant Messaging.

Microsoft Lync følger med Office 365

Ud over de velkendte programmer som Outlook, Word, Excel, PowerPoint og Access medfølger Microsoft Lync, hvis man vel at mærke vælger den rigtige Office365 pakke.

– Her var Dustin opmærksomme, så vi fik Lync med, som vi har et stort udbytte af, når vi deltager i fælles projekter med f.eks. andre arkitektkontorer og ingeniører. Her kan to eller flere projekterende dele deres skærm og udveksle gode idéer eller spørgsmål, fortæller Morten Thuesen.

Lync kan i øvrigt betragtes som en projekteringsmæssig forlængelse af BIM (Building Information Modelling), der ofte stilles som krav til de projekterende. Med BIM, der tager udgangspunkt i 3D-programmer, kan man lægge informationer ned i alle projektets enkelte komponenter, så risikoen for såkaldte ’clash’ mellem bygningsdelene minimeres. Modellen er også god for de kommende brugere, da 3D gør det lettere at aflæse bygningen.

Alle Dustins varehylder er i brug

Ud over de nævnte softwareprogrammer og licenser køber aarhus arkitekterne i grove træk alt fra Dustins brede og dybe hylder, og det har de gjort i mange år.

– Jeg har været it-chef her i 6 år, og da var de her allerede, fortæller Morten Thuesen og siger videre, at Dustin er nemme at handle med – også i det daglige.

– I stedet for at støvsuge nettet ringer jeg til min account manager, der bliver sat på opgaven. På store ting er der en fantastisk rådgivning, og hvis han ikke lige kan svare, så har han en ekspert i baghånden, hvilket er super betryggende.

– Jeg har fuld tiltro til Dustin som samarbejdspartner, og det giver ro i maven at vide, at det hele bliver løst på den bedst tænkelige måde.

Fremtiden på arkitektkontoret

– Vi har nu fået vores Exchange Mail op i skyen til Office 365, og næste skridt er at få vores egne virtualiserede servere over på et hostingcenter, som Dustin i øvrigt selv benytter. Idéen er, at det er hostingcentrets grej, vores servere kører på, og hermed kan vi blive uafhængige af vores kraftige workstations og køre remote skrivebord på nogle tynde klienter, så de tunge tegneprogrammer som f.eks. AutoDesk Revit kan ligge ude på serverne og dér få mere plads, slutter Morten Thuesen.

Vil du vide mere om Office 365:

Læs mere  Kontakt en rådgiver
TEKST: ERIK LETH FOTO: ANNE KRING

Artiklen er hentet fra Dustins Focus katalog.

Aarhus Arkitekterne Office 365