Læs eksperternes råd til, hvordan du får en mere produktiv hverdag i skyen.

Office 365 er det komplette kontor – i skyen

Vil du kunne arbejde hvor og hvornår du vil, på mobilen, tabletten eller computeren? Med Microsofts Office 365 har du dit kontor med dig overalt og får en mere produktiv hverdag. Med smarte funktioner som Delve og Yammer bliver det desuden endnu nemmere at samarbejde og dele informationer i skyen.

Microsofts cloud-tjeneste Office 365 er, siden introduktionen for 2,5 år siden, blevet uundværlig på mange arbejdspladser. Flere og flere har opdaget fordelene ved at være mobil i hverdagen og have adgang til sine dokumenter fra forskellige enheder, samtidig med at al data sikkerhedskopieres automatisk i skyen. Det overrasker ikke Daniel Siberg, forretningsområdeschef hos Applications & Services Group hos Microsoft, at Office 365 er blevet så populært.

– Et månedligt Office 365-abonnement er meget prisvenligt. Du behøver ikke at vente på opdateringer, de kommer helt automatisk. Office 365 er kompatibelt med alle platforme og enheder, også Mac. Og med OneDrive kan du lagre store mængder data i skyen, som, efter vores mening, er klart den sikreste måde at gøre det på. Din data er godt beskyttet i et af vores datacentre, og du slipper for at have en lokal server, der kræver vedligeholdelse, siger han.

Delve sorterer data for dig

Bedre samarbejde og øget produktivitet ved smartere brug af fælles oplysninger er en anden fordel ved Office 365. Daniel Siberg mener, at platformen er skabt til at forbedre den interne kommunikation og er en guldgrube for den, der vil analysere brugernes adfærd og effektivisere hverdagen.

– Delve er et brugbart sorteringsværktøj, som består af et instrumentpanel, hvor du ser dine egne dokumenter samt de dokumenter, dine kollegaer arbejder med lige nu. Det kan f.eks. være dokumenter, der er lagret i OneDrive for Business eller som er blevet delt med dig i en e-mail, alternativt et websted, som blev udsendt via Yammer. De dokumenter, du ser på din egen Delve-side, er ikke organiseret efter tid eller i alfabetisk rækkefølge. Programmet organiserer dokumenterne efter det, der er mest relevant for dig lige nu, siger han.

Hvordan kan Delve vide det?

– Hjernen bag er The Office Graph, som hele tiden indsamler og analyserer de signaler, du og dine kollegaer sender til hinanden via Office 365. En anden faktor kunne være, hvem du har sendt flest e-mails til, hvem du har arbejdet med eller hvem, der er din chef.

Jo mere dine kollegaer og dig bruger Office 365 til at arbejde sammen, jo bedre fungerer Delve. Du kan kun se de dokumenter, du har adgang til, og det er stadig kun dig, der har adgang til dine private dokumenter. Du kan ikke se andres private dokumenter. At sortere information kan være brugbart i mange typer af virksomheder.

– Mange af os bombarderes med information, og jo mere vi får, jo vigtigere bliver det hurtigt at kunne finde det mest relevante indhold, fortæller Daniel Siberg.

Yammer - dit eget sociale netværk

Office 365-pakken tilbyder mange andre gode alternativer til samarbejde, som f.eks. Yammer, en form for socialt netværk til intern brug.

– Du kan bruge Yammer til at skabe interne diskussionsgrupper, dele erfaringer i projekter eller oprette grupper til sociale arrangementer. Det er helt op til brugerne selv.