Fokus

Printere og printløsninger.

Læs eksperternes tips til, hvordan du får et effektivt, mobilt og mere bæredygtigt printmiljø. 

Fokus Print

Samsung om tidens trends

App’s i printeren og personlige indstillinger uanset, hvor i verden du befinder dig. Det er den seneste udvikling i printverdenen ifølge Samsung-eksperten Paso Koistinen.

Internet of Things driver udviklingen

Internet of Things kommer til at drive udviklingen de kommende år, og ifølge Pasi Koistinen er det et område, som Samsung satser på at blive førende inden for.

– Antallet af enheder, der er opkoblet på nettet vil stige fire til fem gange mod slutningen af 2019. Det kommer til at påvirke markedet for print på den måde, at den mobile arbejdsmåde bliver mere tydelig, og flere vil kræve at kunne udskrive fra mobile enheder. Teknikken med at kombinere flere teknologier i én enhed, som eksempelvis surf og se tv, vil også stige, spår Paso Koistinen, og peger på at multifunktionsprintere er et tydeligt eksempel på fremtidens kommunikationscenter på kontoret.

– Multifunktionsprintere har længe været populære eftersom de optager mindre plads og fungerer som både printer, scanner, fax og nu også som tablet. Scanning er desuden også en funktion, som kommer til at vinde markeder fremover, siger han.

Samsung arbejder med at gøre hverdagen så mobil og enkel som muligt, uanset hvor du befinder dig. De største multifunktionsprinter har en 10” skærm, der fungerer som en touchskærm. Hvor virksomheder kan uploade sit intranet, film og bladre i valgfrie apps. Hver bruger har desuden sin egen side med indstillinger og oversigt over sin printhistorik.

– Brugerfladen på vores seneste multifunktionsprinter har en avanceret forhåndsvisning af forudinstallerede apps som copy, send og box. Du kan desuden få direkte adgang til webben via touchskærmen for hurtigt at kunne printe websites uden computer, forklarer Pasi Koistinen.

Ønsker at reducere udledningen med 70 procent

Annachiara Torciano er milløchef i Samsung. Hun opdeler en printers største miljøpåvirkning i to dele: Produktion og anvendelse.

– Vi har længe arbejdet på reducere CO2-udledningen fra vores fabrikker, og måler dem nøje. Samsung ejer de fabrikker, der producerer 90 procent af vores produkter globalt, og har som mål at reducere udledningen fra vores fabrikker med 70 procent i 2020, målt som CO2-udslip per producerede krone, eller i dette tilfælde, koreanske won.  En anden ambition er at øge den gennemsnitlige energieffektivitet på samtlige af vores produkter med 50% i 2020, siger hun.

Ud over miljøarbejdet inden for logistik, emballage og genanvendelse er kemikalier et vigtigt spørgsmål, mener Annachiara Torciano.

– Her arbejde vi både med gældende lovgivning og frivillige foranstaltninger. Vores tonerkassetter er certificeret ifølge det tyske testinstitut TÜV Rheinland. Kassetterne er testet ifølge en streng standard, hvad angår tilladte kemikalier og udslip, hvilket naturligvis i sidste ende, er et spørgsmål om et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Vi har også et returprogram for kassetter, så kunderne kan sende kassetterne retur uden omkostninger efter brug.

Annachiara fortæller at de generelt arbejder meget med velkendte certificeringer via tredjepart.

– Vi certificerer næsten hele vores sortiment med den Blå Engel og opfylder Energy Star; to miljøstandarder, der blandt andet opstiller regler omkring kemikalier og energiforbrug. Vi arbejder desuden meget med social bæredygtighed og har strenge Code of Conducts for leverandører, der sikrer at de følger internationale konventioner og regler for elektronikbranchen, siger hun.

Hvad angår papir- og kassetteforbrug er digitale løsninger et sted, hvor du kan reducere udskrifterne på kontoret betydeligt.

- Vi har løsninger, der gør det enkelt at spare ressourcer og penge, som eksempel One-touch Eco Mode, der automatisk vælger den mest ressourceeffektive indstilling. Med Eco Mode kan du desuden modificere deling af dokumenter, og se hvor meget papir, energi og CO2, du kan spare, siger Annachiara Torciano.

Sats på en all-in-one printer

Til små og mellemstore virksomheder mener Paso Koistinen at der er mange fordele i at investere i en multifunktionsprinter, der effektiviserer dokumenthåndteringen på kontoret, og som håndterer såvel print som kopiering og scanning.

– Når du køber en ny printer bør du sørge for, at den har funktioner som id-kopiering og scanning til e-mail, så du får adgang til alt det, der er behov for i et moderne kontorlandskab, Vores multifunktionsprintere har lavt energiforbrug og er mærket med såvel Energy Star som den Blå Engel og Eco-knappen, mener Pasi Koistinen.

Tilføjer du Samsungs cloud-løsning MobilePrint til din multifunktionsprinter åbner der sig nye muligheder for at dele dine dokumenter via valgfri cloud-tjeneste og enhed.

- Appen har en enkel brugergrænseflade og er kompatibel med flere forskellige filtyper, deriblandt Microsoft Office-dokumenter. Er du på rejsende fod kan du printe hvor som helst fra, fra din mobil eller tablet, så længe det er på samme virksomhed ved hjælp af personlige indstillinger, siger Pasi Koistinen.

Via Samsung Printing App-store kan virksomheder downloade apps, der er udviklet specielt til Samsungs printere. Og takket være en helt ny platform i multifunktionsprinterne kan man desuden skræddersy og tilkoble valgfrie virksomhedsapplikationer til printeren.

– I dag fås den nye platform på Samsungs største A4- og A3-printere, siger Pasi Koistinen.

Se alle Samsung printere »
Se Samsung printere på kampagne »

Udvalgte produkter