Fokus

Printere og printløsninger.

Læs eksperternes tips til, hvordan du får et effektivt, mobilt og mere bæredygtigt printmiljø.

Fokus Print

Printmiljøet skal bare fungere

Mindre fokus på produktet og mere på de smarte funktioner, der kan gøre hverdagen nemmere for brugerne. Det råd giver Esbjörn Wickström, administrerende direktør hos Kyocera i Sverige og Norge.

– Vi går meget op i at gøre håndtering af dokumenter nemt for vores slutkunder. Nøglen er at integrere de forskellige produkter og software i det eksisterende it-system på en måde, der gør dokumenthåndteringen smart, siger han.

Trenden med tjenestebaseret it er nået til printverden. Ifølge Esbjörn Wickström er det ikke produktet i sig selv, men funktionaliteten og kompetencerne til at bruge det, der er afgørende for et velfungerende print- og scannermiljø. Kyoceras vision er at lave et bekymringsfrit printmiljø ved at sætte fokus på, hvordan virksomheder kan lagre, gemme og bearbejde dokumenter.

– For os handler det om, at produkter er produkter. De skal selvfølgelig have høj kvalitet, lang levetid og være klimasmarte. Det er først, når vi samler software og hardware til én samlet pakke med installation- og driftstjenester, så vi virkelig fokuserer på, at vi forbedrer brugen i hverdagen. I vores nye pakkeløsninger får du en multifunktionsprinter med software og tjenester til en fast månedlig omkostning. I pakken indgår altid installation, brugeruddannelse, automatiske tonerleveringer, overvågning af hardware, service og support, fortæller han.

Funktioner, der gør hverdagen nemmere

Esbjörn Wickström mener, at branchen stadig har et gammelt syn, hvor produktet er det vigtigste i stedet for at se på, hvordan en dokumenthåndteringsløsning integreres med eksisterende applikationer i virksomheden.

– Udfordringen inden for it, og for os som branche, er, at mange kun ser på produkt og pris. Systemintegrationen er afgørende for, hvordan brugerne tager den nye teknologi med søgbare dokumenter og digitalisering til sig. Mit tip er at købe dokumenthåndtering som samlet tjeneste, lidt som et abonnement til en telefon, og på den måde få total funktionalitet med i købet, siger han.

ECOSYS – en mere bæredygtig produktserie

For at reducere klimabelastningen har Kyocera satset på en særlig bæredygtig produktserie; ECOSYS. Serien har en teknologi, hvor man bruger komponenter med lang levetid og kun et forbrugsstof, toner, hvilket reducerer affald og omkostninger. Kyocera arbejder med keramiske komponenter ved fremstillingen af hardware til samtlige produkter, da det giver en længere levetid på slutdelene. Esbjörn Wickström indrømmer, at hele printbranchen har en udfordring i form af papirprint, der udgør den absolut største miljøbelastning.

– Det bedste råd, jeg kan give til virksomheder, der vil blive mere bæredygtige, er at printe mindre og digitalisere mere. Man kan måske mene, at jeg argumenterer mod vores produkter, men jeg synes, det er vigtigt, at vi tør at sige sandheden. Og for alle pakker vi sælger, giver Kyocera et beløb til organisationer, der klimakompenserer, fortæller han.

Se alle Kyocera printere »

Udvalgte produkter