Fokus

Printere og printløsninger.

Læs eksperternes tips til, hvordan du får et effektivt, mobilt og mere bæredygtigt printmiljø. 

Fokus Print

Udnyt potentialet i skyen

Den store trend inden for print er mobilitet. Det mener Lukas Boubekeur, Key Account Manager hos Canon. Med den rette printer kan du udnytte det fulde potentiale i din virksomheds cloud-tjenester.

Digitalisér og få søgbare dokumenter

Den tid, hvor vi sad på et kontor og arbejdede fra 8-17 er over. I dag kræver medarbejderne mobilitet i alle dele af virksomheden, en trend, som også kan mærkes i udviklingen af multifunktionsprintere.

– Der er et enormt behov af at digitalisere alle fysiske dokumenter på kontoret og gøre dem søgbare, ikke mindst ud fra et sikkerhedsaspekt. Med multifunktionsprintere i vores i-SENSYS-serie kan du nemt scanne dokumenterne i printeren og sende dem til virksomhedens cloud-tjeneste. Du kan derefter holde frokostpause eller tage af sted til næste møde og læse informationen på din tablet eller printe det på en helt anden printer, siger Lukas Boubekeur.

I dag har kunderne al deres dokumentation i f.eks. Google eller SharePoint, og Lukas fortæller, at en af fordelene ved Canons scannere er, at de nemt kan tilpasses forskellige virksomhedssystemer.

– Vores printere er klare og optimerede til et mobilt arbejdsliv. Løsningen til digitalisering af analoge dokumenter tilpasses kundens forretningssystem. Det er nemt og findes allerede i softwaren. De fleste af Canons nye produkter har en eller anden form for cloud-tjenestemulighed, og sammen med vores app Canon Business Print for både Android og iOS er det nemt at printe og scanne, siger han.

Lukas mener desuden, at Canon har brugt meget tid på at udvikle funktioner, der er integreret i Office-softwaren i skyen, og som gør hverdagens arbejdsopgaver nemmere.

– Hvis du f.eks. har fået et Word-dokument tilsendt, kan du printe det direkte fra din e-mail og får appen frem som en af valgmulighederne. Vi har desuden en automatisk ”redigering” i skyen, som f.eks. sørger for, at dokumentet ikke ændrer udseende, selvom du skifter format.

Livscyklusperspektiv på produkterne

Canons nordiske bæredygtighedschef Linda Elmén mener, at ud fra et livscyklusperspektiv, er det energiforbruget ved brug af printeren, der påvirker miljøet mest.

– Vi har en virksomhedsfilosofi, der bygger på, at vi skal samarbejde for alles bedste. Det lyder som en kliché, men det påvirker virkelig vores måde at arbejde på. Vi forsker og udvikler f.eks. ikke for militære formål. Vores bæredygtighedsarbejde for vores produkter og tjenester starter allerede i udviklingsstadiet. Forskning er vigtigt for at reducere energiforbruget, reducere udslip og mængden af farlige kemikalier. Samtlige af vores printere til hjemme- og kontorbrug har Energy Star-mærket, siger hun.

Det er vigtigt, at teknologien fremmer en adfærd, der reducerer miljøbelastningen, da det i sidste ende ofte handler om at ændre vaner.

– Energiforbruget er et spørgsmål om både økonomi og bæredygtighed. Vi arbejder meget med at gøre det nemt for brugeren at anvende den teknologi, der medfølger vores maskiner, korrekt.

Canons maskiner bruger utrolig lidt strøm i slumretilstand, og de går direkte i standby, når du er færdig med at printe, siger Linda Elmén.

Hun mener, at en anden fordel for både klima og pengepung er, at deres nyeste laserprintere har en meget lav fejlfrekvens på kun 0,12 procent.

– Når du udskifter serverkassetten med toner, udskifter du automatisk ca. 80 procent af printerens slitagedele. Det betyder, at den holder længere. Vi har desuden et omkostningsfrit genbrugssystem, hvor vi genbruger stor set hele kassetten til at lave nye. Vi arbejder meget med, at vores produkter skal kunne genbruges og genanvendes, og vi får jævnligt forskellige udmærkelser fra verdens største testinstitut, Buyers Lab, for vores miljøarbejde og vores printeres lave energiforbrug, siger Linda Elmén.

Fuld kontrol med sikre print

Linda Elmén mener, at sikkerhed og miljø går hånd i hånd, og software, der giver kontrol i hverdagen, er integreret i Canons maskiner. For at skåne miljøet er det også smart at benytte et såkaldt follow-me-system med identifikation af brugeren for at undgå unødvendige print.

– I vores i-SENSYS-serie med multifunktionsprintere indgår altid en sikkerhedsløsning. Deler man en printer på kontoret, skal hver bruger indtaste en PIN-kode for at få adgang til deres print. Ud over at systemet gør, at du kun har adgang til dine egne print, fokuserer det desuden på miljøaspektet, da der bruges mindre papir og toner. Vi arbejder med lydsvage indstillinger, som gør, at du kan reducere støjniveauet, så du f.eks. kan vælge lydsvag scanning i et åbent kontorlandskab, siger hun.

It-administratoren kan desuden nemt fjernstyre virksomhedens printer vha. softwaren Remote User Interface, som også medfølger.

– I alt giver det virksomheden kontrol over omkostningerne, kontrol over når og hvornår dokumentet printes samt hvor meget toner, der bruges, siger Linda Elmén.

Se alle Canon printere »
Se Canon printere på kampagne »

Udvalgte produkter