Fokus

Mødelokalet.

Læs mere om, hvordan du forbedrer effektiviteten og kreativiteten vha. moderne løsninger og produkter til mødelokalet.

 
Fokus Mødelokalet

Mere fleksible mødelokaler

I dag er videokonferencer en selvfølge. Samtidig udviskes mødelokalernes fysiske grænser, når trenden viser, at man afholder flere møder på farten. Det siger Henrik Staff fra Logitech.

For at få medarbejderne til at bruge videokonferenceudstyr skal det det være så intuitivt som muligt.

– Tærsklen skal være lav for at udstyr virkelig skal blive brugt og for at medarbejderne skal kunne fokusere på det allervigtigste: effektive møder, siger Henrik Staff, UC specialist på Logitech.

Logitech har derfor udviklet brugervenlige konferencekameraer, hvor du bare tilslutter kameraet til din egen pc, så du er hurtigt i gang.

Logitech har også indset, at alt flere virksomheder ser mulighederne med Microsoft Lync, et kommunikationsværktøj hvor medarbejderne kan arbejde sammen, uanset hvor de befinder sig. Virksomheden har derfor fremstillet værktøj, som hjælper virksomhederne med at få mest muligt ud af Lync.

To meget populære og brugervenlige konferencekameraer er Logitech BCC950 til de lidt mindre konferencelokaler og Logitech CC3000 til konferencelokaler for op til 12 deltagere. De to kameraer er såkaldte alt-i-én-løsninger, der kombinerer både video og højtalertelefon i én. I takt med at teknologien bliver mere brugervenlig, tror Henrik Staff, at flere virksomheder og organisationer vil udstyre en større del af sine mødelokaler med videokonferencesystemer.

– I dag er der kun omkring ti procent af alle mødelokaler, som har en eller anden form for videokonferenceudstyr. Samtidig er der mangel på mødelokaler og virksomheder vil reducere antallet af rejser. Med moderne udstyr kan man komme i gang med at bruge Lync på en helt anden måde, siger han.

Han ser også en anden trend, hvor flere vil have løsninger som er ”good enough”, altså gode nok, og man vil væk fra de dyre løsninger.

– I dag er der et stort antal virksomheder og organisationer som hellere udstyrer flere lokaler med løsninger, der er gode nok, end med de store og dyre løsninger.

Udvalgte produkter