Fokus

Mobilitet.

Eksperterne giver gode råd om smarte produkter, der gør dit arbejde mere effektivt – hvor og hvornår du vil.

Fokus

Beskyt følsom information på mobilen

Sikkerhed er formentlig ikke det første, du tænker på, når du vælger arbejdsmobil, men det er et vigtigt aspekt i en mobil hverdag. I takt med, at følsom virksomhedsinformation gemmes på telefonen, er der brug for sikker lagring, adgang og mulighed for hurtigt at slette dele af indholdet. Tobias Bjarnelind, Product Manager Mobile Solutions hos Samsung Electronics, lægger vægt på, hvor vigtigt det er at have sikker adgang til relevant information, også når du arbejder uden for kontoret.

Mobilen er blevet et af vores vigtigste arbejdsredskaber. Vi har alt fra kontaktoplysninger og kundeinformation til e-mails og kalender i den. Ud over skadelige vira og hackere, er der en anden risiko, når vi har følsom information i lommen; at vi glemmer eller mister telefonen. Hvis man vil sikre sin virksomhedsinformation, har Samsung fremstillet den mobile sikkerhedsplatform Samsung KNOX.

– Da store mængder følsom information opbevares i vores mobile enheder, bliver konsekvensen af at miste telefonen, meget større end før. Samsung har derfor fremstillet Google Play-tjenesten My KNOX. Tjenesten er gratis og gør, at du kan have to telefoner i én. Den adskiller privat- og virksomhedsdata i din telefon. Hvis nogen får adgang til din telefon, kan du føle dig tryg, da den del, der ligger i My KNOX, altid er krypteret og sikker. Med My KNOX kan du nemt logge på en webportal og slette følsom information på din mobil, siger Tobias Bjarnelind.

Ud over sikkerhedsaspektet kan du forenkle processer som rejseudgifter, tidsrapporter eller adgang til intranet og SharePoint-servere med Samsung Knox i bunden.

– Vi har Knox-platformen til alle Samsungs mobiler, tablets og wearables fra Gear S2, så man kan vælge mobil ud fra budget og behov. Galaxy A3 og A5 har fået nyt design og en for- og bagside i glas og metal, og mobilerne er et prisvenligt alternativ for virksomheder, der har brug for mobiler med god ydeevne til deres ansatte. I serien indgår mange smarte funktioner, som f.eks. energisparefunktion for at spare batteritid samt en tjeneste, Smart Switch, hvor du kan overføre information fra din tidligere telefon fra både iOS og Android med ét knaptryk.

Hvis du tilføjer et MDM-værktøj til Samsung KNOX, bliver det nemt for it-afdelingen at, vha. KNOX Mobile Enrollment, udrulle og administrere alle virksomhedens telefoner i løbet af et par minutter, noget, der før kunne tage flere minutter pr. enhed.

– Det, vi ser nu, er en eksplosion af applikationer, der udkommer på markedet. Mange virksomheder udvikler egne apps, og informationen skal distribueres, opdateres og opbevares på en sikker måde. Alt fra apps til sikkerhed administreres nemt af it-afdelingen via vores MDM-værktøj KNOX Premium, der understøtter Samsung samt øvrige Android- og iOS-enheder, hvilket reducerer omkostningerne til support og administration. Med Samsungs KNOX-løsninger får brugeren en færdig telefon i sin hånd og slipper for at huske brugernavn og adgangskode for at kunne bruge WiFi eller e-mailkonto.

Udvalgte produkter

Tilbehør