Fokus

Effektivt at outsource IT-driften.

Kunden kan fokusere på sine kernekompetencer og sparer både tid og penge når IT-driften outsources. Det bliver også muligt at gøre virksomheden mere konkurrencedygtig.

Kontakt os

Mange små og mellemstore virksomheder forsøger i dag at administrere driften af IT-miljøet selv. Men det er svært i en lille organisation at følge med, i forhold til at yde daglig support, holde alle programmer og computere opdaterede og samtidig holde sig ajour med den seneste udvikling, for at kunne tage strategisk smarte beslutninger. Konsekvensen bliver et reaktivt IT-arbejde, det vil sige at man først reagerer, når noget allerede er sket. Derfor er der meget at vinde ved at outsource IT-miljøet til en ekstern partner, som fungerer som virksomheden egen IT-afdeling.

– Den største fordel er at det er omkostningseffektivt, sparer tid og at kunderne kan fokusere på sin egen forretning. Det bliver også muligt at se på, hvordan IT kan gøre virksomheden mere konkurrencedygtig, siger Fredrik Berg, IT-rådgiver i IT-Hantverkarna, der er en del af Dustin Group.

  Det første vi gør er at foretage et sundhedstjek af IT-miljøet. Vi får styr på status af netværk, computere, servere, sikkerhed og hvor effektivt man arbejder. Derefter skaber vi sammen med kunden en handlingsplan.

Hvordan foregår det i praksis?

I det fleste tilfælde foreslås en cloud-løsning med Office 365, noget som du kan læse mere om i artiklen herunder. Dokumenthåndteringen lægges også ud i skyen, alternativt på NAS eller en lokal server alt efter, hvor mange tunge filer, der skal håndteres eller om der findes et forretningssystem, der skal køres lokalt. Servermiljøet virtualiseres eller lægges ud i skyen og netværket opgraderes.

For at brugerne kan få mest muligt at af den forbedrede performance og driftssikkerhed, udskiftes computerne til nye. Det er lettere at udøve support og foretage opdateringer, når alle har samme model og samme programversioner, og brugerne kan spørge hinanden, hvis problemer opstår. Når alt er på plads administrerer Dustin driften, foretager opdateringer, kontrollerer at back-up’en fungerer, står for support og arbejder desuden aktivt for at udvikle kundens måde at arbejde med IT.

– Vi kan eksempelvis hjælpe dem med at komme i gang med onlinemøder i stedet for at rejse, vise hvilke roller i virksomheden, der bliver mere effektive, hvis man arbejder mobilt, og forklare, hvordan man kan arbejde med filer alle steder via skyen, siger Fredrik Berg.

Vil du gerne høre mere om cloud-løsninger kan du læse Dells ekspertråd om, hvordan du flytter ud i skyen. Til dig, der arbejder i den kreative branche findes der flere smarte nyheder og apps fra Adobe Creative Cloud for Teams, blandt andet inden for 3D-teknologi.