Sådan skal Dustin tage vare på sin egen innovationsevne

Nu, hvor Saldab er blevet en del af Dustin, betyder det, at en række forskellige specialister og aktører skal samarbejde med hinanden. Det betyder, at tjenestetilbuddene skal konvergeres, og at behovet for pragmatiske processer stiger. Så hvordan sørger man for ikke at miste sig selv i interne projekter og i stedet bevare kundefokus og innovationsevne? Vi spurgte Jenny Litborn, ansvarlig for Service Product Management hos Dustin, som blandt andet leder virksomhedens strukturerede innovationsarbejde.

– Vi har en enormt stærk innovationskraft i Dustin og i vores virksomheder, og det skal vi bruge de rette værktøjer og rette processer for at tage vare på, siger Jenny.

– Hvis vi skal blive ved med at være relevante i en foranderlig verden, er vi nødt til at turde at være radikale.

Inden for innovationsforskningen plejer man at skille mellem inkrementel og radikal innovation, hvor den sidstnævnte handler om udvikling, som forandrer grundlæggende adfærd og ofte gør tidligere teknologier og kundskaber værdiløse.

– Radikal innovation handler om at udforske ideer, hvor vi ikke kender slutmålet. Vi brainstormer, opsætter hypoteser, tester, analyserer udfald og tester igen. Og sådan bliver vi ved. Det siger sig selv, at vi i disse processer ikke kan benytte de traditionelle projektmetoder.

Hvis vi skal blive ved med at være relevante i en foranderlig verden, er vi nødt til at turde at være radikale.

Dustins innovationsmodel er udviklet i samarbejde med Ideation360, som ledes af Sofie Lindblom, tidligere global innovationschef hos Spotify. I denne model indgår også en digital platform, hvor medarbejdere kan tilføje og interagere med idéer.

– Det fine ved denne app er, at alt er indbygget i den. Alle hypoteser, tests og udfald logges i appen og intet andet, og det er herfra, vi henter vores beslutningsgrundlag. Det er ikke vedkommende, der laver den flotteste PowerPoint, som får sin idé igennem, fortæller Jenny.

For at understøtte disse processer har Dustin oprettet en særlig innovationsgruppe, som ganske enkelt arbejder med at sætte ting og sager i gang. Det kan handle om at formulere fokusområder eller hypoteser, eller samle idéer, udføre tests og vurdere udfald.

– Denne gruppe er hentet og samlet fra forskellige dele af vores organisation. Det handler om personer med mindset og engagement for at kunne drive disse processer fremad.

Jenny Litborn

Jenny Litborn, ansvarlig for Service Product Management hos Dustin.

Jenny fremhæver, at ingen arbejder fuldtid med dette. Der er ingen særlige stillinger eller innovationsafdelinger i Dustin.

– Hvis vi skal innovere virksomheden, er vi nødt til at kunne engagere alle vores medarbejdere i det, og på sigt også vores kunder. Nu har vi fundet meget gode processer til at kunne tage vare på de kundskaber og muligheder, vi allerede har og dem, vi løbende får via nye opkøb, siger Jenny.

Læs også: Udvikl dig eller dø! Sådan skabes innovation

7 oktober 2019

10 fakta om e-handel

E-handel i Norden vokser hurtigere end noget andet sted i verden, sydkoreanerne køber deres dagligvarer på nettet, og mobilen har overhalet både computer og tablet som den foretrukne platform, når vi handler på nettet. E-handel udvikler sig hele tiden, men nogle rekorder står fast…

14 oktober 2019

7 succeskriterier for distancearbejde

Virksomheder, der giver deres medarbejdere mulighed for at arbejde pr. distance, har meget at vinde: Mere tilfredse og effektive medarbejdere og samtidig bliver virksomheden mere attraktiv for nye talenter. Her er de vigtigste succeskriterier.

10 oktober 2019

91 procent får udrettet mere på farten

Forskerne er enige: Vi er mere produktive, når vi ikke skal sidde på kontoret og arbejde hele tiden. Det findes der flere forklaringer på.

11 september 2019

Gode nyheder kommer sjældent alene

Micro learning har vist sig at være mere effektive end traditionel læring. CCS kan være medvirkende til, at vi opnår Paris-aftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Sidst men ikke mindst tager Volvo kampen op mod Tesla med ”folkets elbil” Polestar 2.

28 august 2019

Mangel på tid, masser af skærme? Prøv micro-læring

65 procent af børnene, der går i grundskolen i dag vil som voksne komme til at arbejde i jobs, der ikke engang eksisterer endnu. På et arbejdsmarked i hurtig forandring handler det om evnen til igen og igen at kunne lære nyt, der giver dig succes. Vi giver råd om hvordan micro-læring kan hjælpe dig og dine kolleger på vej.

27 august 2019

Harvard forskere: Det her får os til at lykkes på vores job

Som chef påvirker du, hvordan medarbejderne har det på jobbet, og dermed hvordan de præsterer. Men hvordan får du dem til at trives – og dermed præstere – så godt som muligt? Forskere fra Harvard har bevist, at det ikke er motivationen, der giver en høj ydeevne, men derimod fremgang der skaber motivation.

26 august 2019