Sådan får du et mere sikkert it-miljø med virtualisering

Virtualisering har længe været en selvfølge for servere. Men nu virtualiserer man mere og mere – lige fra netværk og storage til firewalls og applikationer. Fordelene er øget funktionalitet, sikkerhed og enklere håndtering.

Virtualisering handler i sin reneste form om at simulere funktioner fra hardwaren ved hjælp af software. Softwaren kan enten køres lokalt eller på en cloud-server. Fordelene er mange. Det afhænger af hvilke dele af infrastrukturen, der virtualiseres.

Med netværksvirtualisering bliver det nemmere at programmere og udstyre netværk med for eksempel load balancing og firewalls uden at behøve ændre den underliggende infrastruktur.

Hvis virksomheden har et serverrum, er der åbenlyse muligheder for at spare penge ved netværksvirtualisering. Servere og andet udstyr, som tidligere stod inaktive og ventede på kapacitetsoverload, kan nu dele kapaciteten med de andre servere. Det mindsker behovet for fysiske servere og dermed også behovet for elektricitet og køling.

Et virtuelt netværk er også betydeligt enklere at styre, fordi man kan ændre indstillinger på alle sine virtuelle enheder samtidig – i stedet for manuelt at skulle opdatere hver enkelt stykke hardware. Du kan også nemmere installere firewall-beskyttelse hele vejen ned på hver enkelt virtuel maskine, så et angreb mod én maskine ikke spreder sig i netværket.

Angreb opdages automatisk

IT-sikkerhed er et område, der bliver mere og mere kritisk i takt med, at cyberangrebene bliver mere og mere avancerede. I dag er det svært for et enkelt firma at holde trit med cyberkriminaliteten uden at tage moderne AI-teknologi til hjælp. Ved at tilkøbe cloud-tjenester fra firewall-leverandører som for eksempel Cisco, vil trafikken til og fra din virksomhed komme til at gå gennem deres servere og blive analyseret.

Cisco håndterer enorme mængder data fra deres kunder og kan ved hjælp af AI-teknologi lære, hvad der er normal trafik, og hvad der kan være tegn på et angreb. Når et angreb mod en af Ciscos kunder bliver opdaget, så vil det samme angrebsmønster ikke kunne bruges igen mod deres andre kunder, eftersom systemet har lært at genkende angrebet.

Virtuelle applikationer gør opdateringer lettere

Ved at virtualisere applikationer slipper du for at skulle installere dem på dine brugeres computere, hvilket gør det lettere at opdatere og styre applikationerne. I stedet for at vente på næste serviceopdatering kan du når som helst opdatere applikationerne, eftersom de kører virtuelt på et centralt sted i stedet for lokalt på hver enkelt enhed.

Med en tjeneste som Citrix kan brugerne desuden bruge en hvilken som helst enhed, der understøtter Citrix’ software og dermed opnå samme funktionalitet og brugeroplevelse, uanset om det er en computer, en telefon eller en tablet, der bruges.

Applikationsvirtualisering betyder også, at det bliver let at køre forskellige versioner af software parallelt. Et eksempel på et anvendelsesområde er webudvikling, hvor virtualisering gør det muligt at have adgang til forskellige versioner og browsere.

Ved at arbejde med virtualisering på flere områder kan dit IT-miljø nemt få flere funktioner og en mere smidig styring.

Vil du vide, hvordan du kan anvende virtualisering i din virksomhed?

Vi giver dig gratis rådgivning.

7 august 2019

Har du virkelig backup i skyen?

Mange tror, at traditionel backup og gendannelse automatisk indgår i skyen, og at leverandørerne af cloud-tjenesterne har styr på det. Men sådan ser det desværre ikke rigtig ud.

23 september 2019

Derfor bør du prøve hyperkonvergeret infrastruktur

Med hyperkonvergeret infrastruktur reduceres behovet for specialkompetencer i IT-afdelingen. Det betyder, at tid og ressourcer kan bruges på kerneforretningen – i stedet for på brandslukning.

8 august 2019

5 fordele ved hyperkonvergeret infrastruktur

Med en hyperkonvergeret infrastruktur reduceres behovet for specialkompetencer i IT-afdelingen, hvilket betyder, at der frigøres tid og ressourcer til at fokusere på kerneforretningen – i stedet for på brandslukning.

8 august 2019

3 grunde til at arbejde med virtualisering i 2019

Virtualisering af servere er hverdag for de fleste virksomheder. Men i dag kan stadigt mere virtualiseres. Teknologien kan give øget funktionalitet, bedre sikkerhed og lettere styring.

7 august 2019

Få plads til at tænke kreativt

Med Adobe Creative Cloud samles kreativiteten ét sted for hele teamet. Med de løbende opdateringer kan IT-afdelingen få tid til andet end hele tiden at jagte de nyeste versioner af de mange programmer.

29 januar 2019

Skær omkostningerne ned med den rigtige licensstyring

Abonnementstjenester i skyen bliver mere og mere udbredte. Det har mange fordele, men desværre løser det ikke alle udfordringerne omkring licensstyring for store virksomheder.

18 januar 2019