Sådan får du alle til at arbejde hen imod det samme mål

Succesfulde virksomheder kræver engagerende medarbejdere. Hvordan lykkes man med at få det? Her er fem måder, der kan øge engagementet på arbejdspladsen.

Nu kører vi! Målet er sat. Alle er klar, og entusiasmen kan mærkes i luften. Lyder det som et drømmescenarie langt fra den virkelige verden? Det behøver det ikke være, men for at lokke gnisten frem hos teamet, kræver det, at du behandler hver og en som individer.

– Vi skal tale med vores medarbejdere, om hvad der er vigtigt for dem, og hvad de tænder på, siger Alexander Holmberg, som holder kurser i ledelse og coacher chefer til at blive bedre ledere.

For ham er det soleklart: Engagement begynder indefra, og det er dér, du skal begynde.

– Nøglen til at få engagerede medarbejdere er at skabe et meningsfuldt og kreativt miljø med klare strukturer, siger han.

Eftersom opfattelsen af hvad, der er meningsfuldt, varierer fra menneske til menneske, handler det om at finde ud af, hvad hvert enkelt individ har brug for, for at kunne yde godt.

– Hvis du for eksempel vil have, at dit team skal arbejde hen imod et mål, skal du som chef spørge dine medarbejdere, ”hvad har du brug for, for at nå frem til det her mål?” Et mål er først et mål, når man selv ønsker at nå det, når det bliver ens eget. At købe sig ind i andres mål fungerer ikke, siger Alexander Holmberg.

Klare strukturer med plads til kreativitet er vigtigere end nogensinde før i en digitaliseret verden. Når forudsætningerne hurtigt kan ændres, opstår der let en usikkerhed om, hvad der forventes, og hvordan arbejdet skal udføres.

– At turde være fleksibel, tænke om igen og kunne svare på ændrede forudsætninger, er i dag en nødvendighed for at være succesfuld. Desuden vil vi mennesker dø følelsesmæssigt, hvis vi ikke føler engagement for det, vi laver.

Tag udgangspunkt i dine medarbejdere

Tag udgangspunkt i dine medarbejdere

Alle bliver ikke motiveret af de samme ting. Find ud af hvad, der vækker engagement hos hver enkelt medarbejder og tag udgangspunkt i det.

Vær nærværende

For at forstå hvad der vækker dine medarbejderes engagement, må du se dem, lære dem at kende og vise, at du er dér for dem.

Skab klare strukturer

Sørg for at dine medarbejdere føler sig trygge omkring, hvad der gælder. Det er sjovere at arbejde i et tydeligt og trygt arbejdsmiljø. Og det er lettere at være kreativ og have det sjovt.

Skab tillid

At være chef betyder ikke bare, at man har et ansvar, men også at man har medarbejdernes tillid, og tillid skal man gøre sig fortjent til. Hvis dine medarbejdere ikke har tillid til dig, hvordan skal du så få dem med ombord i båden?

Stå fast ved det du siger og mener

Igen er tydelighed alfa og omega. Find ud af hvor du står og hold fast i det frem over. Uklarhed skaber forvirring og usikkerhed – og fører nemt til manglende arbejdslyst.

Læs også:
Bliv en bedre chef – 5 tendenser inden for ledelse
GUIDE: Sådan skabes en god mødekultur

7 maj 2019

Fremtiden kræver virksomhedskulturer, hvor kreativiteten vokser

I en fremtid, hvor ingen ved, hvad morgendagen byder på, er virksomheder nødt til at blive mere innovative. Det gælder om at skabe virksomhedskulturer, hvor tillid vægtes højt, kreativitet opfordres og medarbejdere på alle niveauer føler sig delagtiggjort.

2 juli 2019

Klar til sommeren?

Det er næsten umuligt at forstå, men ferien nærmer sig. Gløderne fra Sankt Hans-bålet er slukket, og jordbærsæsonen er begyndt. Dustins egne mærker, sørger for, at du er klar til alle sommerens eventyr.

26 juni 2019

Genanvendelse i stedet for genbrug - her er fordelene

Vi taler med genanvendelseseksperterne fra Inrego for at finde ud af, hvorfor man bør arbejde med genanvendelse i stedet for genbrug. Der er nemlig rigtig mange fordele.

28 maj 2019

Internet er brudt: ”Vrede og had får størst spredning”

Hvordan påvirker sociale medier egentlig demokratiet? Det undersøger forfatterne Martin Gelin og Karin Pettersson i deres nye bog Internet er brudt – Silicon Valley og demokratiets krise.

24 april 2019

Tre eksperter - mange smarte tips

På Dustin Expo i Sverige havde vi en lille bås, hvor vi optog korte samtaler med eksperter inden for forskellige områder. Her er tre højdepunkter, hvor vi talte om bæredygtighed, sikkerhed og fremtidens digitale mødelokaler.

9 april 2019

Norden i spidsen for global, finansiel innovation

Mere fokus på individet, masser af ny teknologi og et Norden, der ligger helt i front. Det er nogle af de vigtigste tendenser inden for bank- og finanssektoren netop nu.

22 marts 2019