Infrastruktur

Øget behov for sikre netværksløsninger

I dag er mange virksomheder afhængige af en tryg og stabil opkobling for at kunne passe deres forretning. I takt med digitaliseringen er en velfungerende netværksløsning (NaaS) blevet vigtigere, forklarer Espen Steinkjer, teknisk rådgiver hos Dustin Managed Services i Norge.

Velfungerende IT er i dag et basalt behov for virksomheder inden for alle brancher. Fordi mange tjenester ligger i skyen, er medarbejderne nødt til at have adgang til dem for at kunne passe deres job. Alligevel møder Espen mange virksomheder, der har nogle mangelfulde IT-løsninger.

– Det sker stadig, at vi støder på virksomheder, der har netværksløsninger, som passer til privatbrug. Internettet er langsomt, datatransmissionen er ikke sikker, og medarbejderne bruger meget tid på fejlsøgning og at få den nødvendige teknik til at fungere.

Netværk as-a-service er en tjeneste, hvor Dustin tager ansvaret for kundens lokale netværk. I netværksløsningen indgår firewall, routere, switche og wifi access points. Kunden kan trygt stole på, at netværket fungerer, samtidig med at det er sikret mod databrud. Netværk as-a-service er cloud baseret, så overvågning, administration og opdateringer kan ske direkte fra Dustin.

– Vi tilbyder helhedsløsninger til virksomheder, som i dette tilfælde Switch Communication. Vi ser, at især mange små og mellemstore virksomheder stadig har usikre og dårlige IT-løsninger. Det udgør en risiko for deres virksomheder.

Dustin hjælper virksomheder med at få overblik over deres eksisterende IT-miljø og giver råd om, hvordan man bedre kan imødekomme virksomhedens behov. De får mange spørgsmål om brugen af eksisterende tjenester, som for eksempel Office 365.

– Når virksomheder fokuserer på digitalisering, har de brug for en god infrastruktur, hvis deres tjenester skal fungere korrekt. Hos Dustin vil vi hjælpe virksomheder med at arbejde mere effektivt og sikkert.

Tekst: Emelie Fågelstedt

Læs også:
”Sikker IT-løsning gør arbejdet lettere”
"Network" - en komplet netværksløsning fra Dustin