aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right solution sound speech-bubble-2 speech-bubble star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Office 365 giver fleksible medarbejdere nye muligheder

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S (SJ) er grundlagt i 1945 og har hovedafdeling i Aarhus samt afdelinger i Silkeborg, Vejle og København. Grundlæggelsen af virksomheden straks efter krigen, med bl.a. mangel på adskillige materialer, betød, at der ofte måtte findes konstruktionsmæs­sige alternativer – denne tro på, at der nok skal findes en løsning, er stadig en af virksomhedens hjørnesten.

SJ har i de senere år været med i mange pre­stigeprojekter, hvoraf flere har været nomineret i Structural Awards, der betragtes som en Oscar inden for ingeniørbranchen, hvor der udvælges byggerier inden for forskellige kategorier. I 2011 vandt SJ eksempelvis prisen for sit arbejde med Helsingør Kulturværft. Blandt øvrigt kendt arbejde, der har krævet skarp ingeniørkunst, er den meget specielle konstruktion til væksthuset i Botanisk Have, der i år er nomineret i Structural Awards.

SJ har gennem tiden høstet meget erfaring inden for hospitalsbyggeri og indbydes derfor ofte til at deltage i projekter inden for sundheds­væsenet. SJ har eksempelvis deltaget i projekterne omkring Skejby Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Aabenraa sygehus og senest har SJ vundet projekteringen af Universitetssyge­huset i Køge.

Har brug for kraftige maskiner i topform

Som ingeniørfirma arbejder SJ med kraftige computere, eftersom meget af projektarbejdet sker i 3D.

– Vores programmer bliver tungere og tungere at afvikle, og vi har konstant brug for at få mere rå kraft, fortæller Johannes Pham, der er funktions­leder for teknologi hos SJ.

– Her oplever jeg, at Dustin har været meget behjælpelige med at finde de mest velegnede pc’er og bestykke dem med de rigtige komponenter, så vi kan trække mest mulig kraft ud af dem.

Office 365 til 35 nye medarbejdere

Som nævnt har SJ netop skiftet til Microsoft Office 365 for en række nye brugere på et tidspunkt, hvor de gængse Microsoft licenser stod til at udløbe.

SJ har oplevet en kraftig vækst de sidste to år med en årlig vækstrate i medarbejderstaben på ca. 25 %.

– Vi vil gerne være fleksible, for vi ved ikke, hvordan verden ser ud om et år, og derfor havde vi brug for en licensmodel, som vi kunne dosere præcist i forhold til vores medarbejderstab. Den mulighed har vi med Office 365, hvor vi binder os for et år ad gangen og indkøber licenserne enkeltvis, fortæller Johannes Pham.

SJ rådførte sig med Dustin om mulighederne med Office 365, og Dustins licensteam har rådgivet om, hvilke behov denne løsning kunne varetage.

Dustin har ligeledes rådgivet om den bagvedliggende infrastruktur, som skal understøtte en Office 365 løsning, og SJ har valgt den såkaldt store model, hvor Office 365 integreres med virksomhedens eksisterende infrastruktur. Dustin har endvidere, som mellemforhandler, forhandlet priser med Microsoft.

Velfungerende infrastruktur medfølger

– Med Office 365 får vi en noget større pakke, end hvis vi bare have købt en Office pakke. Vi får desuden en velfungerende infrastruktur med i købet i form af alle de online services, der er koblet op på en Office 365 konto. Det er nogle services, som vi måske ikke selv ville have ressourcer til at drive. Johannes Pham fortæller, at SJ i dag selv driver Sharepoint, der er et omkostningsfuldt system, og at han bestemt oplever det som en fordel, at man får det med i Office 365 pakken.

Frigør masser af dataplads – og andre ressourcer

Hver bruger, der har fået en Office 365 licens, får ud over Office programmerne 25 GB online lagerplads i skyen. Det har ikke alene den fordel, at brugerne har adgang til disse data, uanset hvor i verden de befinder sig. Løsningen giver også sikkerhed for, at hvis man skulle miste sin pc, så har man ikke mistet sine data.

Naturligvis spiller økonomien også med i valget af Office 365.

– Jeg kigger på de samlede årlige licensomkostninger, og de vil ikke ændre sig væsentligt med Office 365, men med Office 365 får vi langt flere programmer, end vi har haft tidligere – vi får altså mere for de samme penge. Hvis vi holder det op mod den måde, man kører det på i dag, hvor man på sin vis køber lagerpladsen forud, så er det her en fordel, for med Office 365 betaler vi kun for det, vi bruger. Det synes jeg er en bedre måde at afregne på.

Dustin som totalleverandør

Adspurgt til, hvad SJ køber hos Dustin lyder svaret: Alt! Adspurgt til hvorfor, er svaret noget længere:

– Vi køber alt, hvad vi har brug for, hvilket vil sige server, netværk, storage, software, pc’er – ja, hele palletten. Der er selvfølgelig mange, der har forsøgt at kapre os som kunde, men der er ikke nogen, der har kunnet indfri vores forventninger, så man kan sige, at Dustin ikke ligefrem har gjort det nemmere for andre at komme på banen. Johannes Pham fortæller, at han ofte oplever, at når han snakker med andre leverandører – f.eks. for lige at tjekke markedet – så handler det om priser, og ikke ret meget andet.

- Men priser alene gør ikke en god leverandør.

Dustin HAR rigtig gode priser, og så har de det dér, hvor andre ikke kan følge med, nemlig sublim rådgivning, god kundeservice, hurtige tilbagemeldinger og hamrende effektiv og præcis levering.

I gode hænder hos Dustin

– Jeg er imponeret over, hvor god vores kontaktmand hos Dustin er til at sætte sig ind i vores situation og forstå vores behov. Han er simpelthen oprigtigt interesseret i den måde, vi bruger tingene på og følger med i, hvad der sker inden for området. Vi oplever selvfølgelig, at han kommer med forslag, når der kommer nye modeller. Han ved i forvejen, hvordan de matcher vores eksisterende udstyr – f.eks. vores dockingstationer. Det er virkelig noget, vi kan bruge i vores branche, hvor medarbejderne kræver fleksibilitet og flytter sig fra lokation til lokation. Gennem en periode på 4 år er vi overgået fra at have stationære pc’er til bærbare, og her har Dustin været forhandler for os og hjulpet med at købe de rigtige bærbare og dockingstationer, for at få det hele til at passe sammen.

Det korte af det lange er, at vi føler os i utroligt gode hænder hos Dustin generelt og specifikt hos vores account manager, der vil gå gennem ild og vand for os, slutter Johannes Pham.

 

UDFORDING:

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma havde brug for at give sine medarbejdere større fleksibilitet med effektive Microsoft programmer og adgang til data i skyen. Samtidig ønskede man at frigøre lagerplads fra egne servere.

 

LØSNING:

God rådgivning omkring muligheden for at skifte til Microsoft Office 365 medførte, at SJ har investeret i 35 licenser til nye brugere, der stod til at skulle have fornyet deres Office-licenser.

 

EFFEKT:

Med Office 365 sparer SJ 25 GB lagerplads pr. medarbejder og har altid adgang til de seneste Office programmer. Desuden er alle filer til enhver tid sikret mod tab.

Tekst: Erik Leth

Foto: Anne Kring

21 januar 2016

”Vi ønsker at være på forkant”

Det er svært at tage et luftfoto under vandet. Men det er muligt. Måledata kan skabe et billede af verden under overfladen – og beskytte følsom natur. Men hvordan håndterer man bedst denne store og følsomme mængde data? Vi kom til bunds i problemet.

De byggde eget IT-miljø på rekordtid

Synlab Medilab har brug for hjælp til at bygge et eget IT-miljø. På nogle få måneder. Midt i pandemien. ”At kunne have tilgang til alle disse specialister har været meget værdifuldt”, siger IT-chef Anders Ekengren.

Kreativ koncern fandt en fleksibel platform til vækst

Den danske virksomhed Creativ Company opnår den ønskede fleksibilitet, skalerbarhed og robusthed med en Dell EMC VxRail-løsning.

Fleksibel fjernundervisning med Chromebook

I Sibbo har alle folkeskoleelever en Chromebook i rygsækken. Computeren giver mulighed for fleksible undervisningsmetoder og gemmer filerne – også ved fjernundervisning.

Miljøet i førersædet

13.000 medarbejdere i Trondheim Kommune kan udskrive dokumenter, hvor de vil, og man undgår papirer, der ligger og flyder og ender som affald. Kommunen sparer både penge og skåner miljøet med sin effektive printeraftale.

Hurtig omstilling hos Randstad

De ansatte hos Randstad og Dfind har fået en mere effektiv og fleksibel arbejdsdag efter overgangen til Chromebooks. Takket være Dustin er processen foregået hurtigt og problemfrit.