Nyheder, trends og sjove facts

Produkter, forretningsmodeller, teknologi og innovation. Her samler vi de seneste nyheder fra IT-verden.

Vi beholder vores telefoner i længere tid

Ifølge en undersøgelse fra Ting Mobile lader det til, at vi ikke længere er så interesserede i at have den absolut nyeste teknologi i lommen, men at vi i stedet er fuldt ud tilfredse med den telefon, vi har. 55 procent planlægger at beholde den samme telefon i 3-5 år, og 47 procent siger, at de havde deres tidligere telefon i mindst tre år. Kun 15 procent siger, at de opgraderede deres forrige telefon, inden den fyldte to år. I 2016 opgraderede gennemsnitsamerikaneren sin telefon hvert 2,38. år – et tal, der sidenhen er faldet til hvert 2,59. år i 2017.

Windows 7 nærmer sig sin afslutning

Den 14. januar 2020 holder Microsoft op med automatisk at sende opgraderinger ud til Windows 7-operativsystemet. Kunder, der har Windows 7 Enterprise og Professional vil dog stadig have adgang til sikkerhedspatch. De vil dog ikke være gratis men indgå i programmet ESU, Extended Security Updates.

Hvis vi skal bruge historien til at give os et fingerpeg, vil de resterende Windows 7-installationer med stor sandsynlighed få opdaterede malware-signaturer til Microsoft Security Essentials. Da Windows XP blev udfaset, blev Microsoft ved med at sende malware-signaturer i helt op til 15 måneder efter.

Sonos bliver bærbar

Den ikoniske, trådløse højtaler Sonos kommer nu i en bærbar, og dermed helt trådløs version. Sonos Move er den klassiske Sonos-­højtaler men med et håndtag på bagsiden, og den understøtter enten Bluetooth eller WiFi. Du kan lade den op via den medfølgende opladestation eller via USB C.

Sonos

Norden smartest i verden

Tech-trends report fra 2019 klassificerer de 50 smarteste byer netop nu. Bedømmelsen tager blandt andet højde for gratis WiFi, smarte løsninger inden for kollektiv trafik, adgang til 4G og 5G, en velfungerende byudvikling, muligheder for grøn energi og cyber-sikkerhed. Norden er mildest talt godt repræsenteret på listen ved at lægge beslag på de ni (!) første placeringer:

  1. København, Danmark
  2. Göteborg, Sverige
  3. Oslo, Norge
  4. Bergen, Norge
  5. Odense, Danmark
  6. Stockholm, Sverige
  7. Åbo, Finland
  8. Aalborg, Danmark
  9. Jyväskylä, Finland
  10. Strasbourg, Frankrig

Klarna - et skridt tættere på børsen

Den svenske fintech-gigant Klarna nærmer sig en børsnotering, meddeler virksomhedens CEO Sebastian Siemiatkowski i et interview med Financial Times, efter at det står klart, at virksomheden får over 2,8 milliarder kroner fra ekspansionen i USA. I den seneste finansieringsrunde vurderes Klarna til den svimlende værdi af 37 mia. kroner, hvilket gør dem til den største fintech-virksomhed i Europa ifølge dem selv.

Arbejd uden for kontoret

Coworking, coffice, kontorhotel; når vi flytter ud fra kontoret, har vi brug for et andet sted at sidde og arbejde.

I Norden bliver antallet af coworking-pladser stadig større og spreder sig også uden for storbyerne.

Et par eksempler: 2020 åbner B:26 i Västerås, i Odense har man Coworking Plus, i Bergen finder vi Tower og i Lahti ligger Dooroom.

Arbejd uden for kontoret

Ordlisten

ELI5 – Explain like I’m 5. Forklar det for mig på en letforståelig måde.

JSYK – Just so you know. Bare så du ved det.

BTS – Behind the scenes. Bagom kulisserne ved for eksempel indspilningen af en reklamefilm.

SMH – Shaking my head. Ryster på hovedet, oftest når der er noget, man ikke kan lide

Finsta – Fake Instagram. En ”hemmelig” Instagram-konto hvor du deler det, du ikke vil vise på din rigtige Instagram-konto. Typisk brugt af børn der ikke vil dele alt med deres forældre.

WBW – Wayback Wednesday. Når du vil lægge noget op på de sociale medier, der er ældre end det, du ellers ville poste som Throwback Thursday eller Flashback Friday (hashtags du bruger, når du vil poste retro-billeder).

Vidste du, at…

… man kan lave hovedtelefoner af gær, svamp og bakterier. Det har det finske designbureau Aivan bevist. Korvaa er det første koncept, hvor tre forskellige typer af organisk materiale benyttes til at lave hovedtelefonerne. Det er endnu ikke aktuelt med en kommerciel lancering, men Aivan vil videreudvikle konceptet.

18 februar 2020

Hvad sker i IT-branchen rundt omkring i verden?

Finland uddanner verden i AI, Vatikanet lancerer en digital bedesnor med ”click to pray”-funktion og Apple Watch er nu større end alle schweiziske urproducenter tilsammen. Det er nogle af de aktuelle IT-nyheder lige nu.

”Vi er nødt til at investere tid i hinanden”

Selv i en digital verden er det mennesker, der afgør om en satsning lykkes eller ej, ifølge Jonas Hammarberg, som er business coach og digital entreprenør.

Der vil altid være jobs til rådighed

Hvordan ser fremtidens job ud? Det spørgsmål får Johannes Koponen fra den finske tænketank Demos Helsinki ofte.

Udnyt AI allerede i dag

Med moderne AI-teknologi kan både store og små virksomheder udnytte deres ressourcer smartere, udvide deres tilbud til kunderne og få et forspring i forhold til konkurrenterne. Og det allerbedste er, at teknologien allerede er tilgængelig i dag.

Fire trin til at komme i gang med at arbejde med AI

AI kan føles abstrakt og svært at få hold på – men skridtet fra buzzword til konkret værdi for din virksomhed er ikke lang. Sådan her kan du begynde dit første AI-projekt.

3 skøre forskningsprojekter der udvider vores horisont

Inden vi flytter til Mars, skal vi smide en atombombe på planeten. Snart kan vi måske tweete alene ved tankens kraft. Allerede nu kan forskere se igennem vægge via vores trådløse netværk. Her er tre skøre projekter, der (måske) viser vejen ind i fremtiden.