Netværk uden problemer

I vore dage med cloud-tjenester er et pålideligt netværk vigtigere end nogensinde. Mange virksomheder vil hurtigt kunne skalere deres platform op efter behov og samtidig holde omkostningerne under kontrol. Løsningen? At købe sit netværk som en tjeneste.

Velfungerende, sikre og pålidelige netværk og internetopkoblinger er nødvendige forudsætninger for, at en virksomhed skal kunne drive sin forretning i dag. Når stadig flere værktøj og ressourcer ligger i skyen, er det blevet endnu vigtigere. Hvis netværksforbindelsen ikke fungerer, kan man ofte overhovedet ikke arbejde i virksomheden.

– Utilgængelige cloud-tjenester bremser hele virksomheden. Det stiller høje krav til netværksudstyr og driftssikkerhed. Miljøet skal bygges op på en måde, der sikrer stabilitet, samtidig med at det er vigtigt med fleksibilitet, når behovet og antallet af opkoblede enheder ændrer sig, forklarer Torgrim Sunde, Service Product Manager for netværk og sikkerhed hos Dustin.

At sikre drift, overvågning og vedligehold af netværksmiljøet bliver let en tung opgave for de IT-ansvarlige, der hellere skulle bruge deres tid på mere forretningsnære områder. I stedet for på traditionel vis at købe ind, installere og drive deres netværksudstyr på egen hånd, så findes der et smartere alternativ – at købe netværksfunktionen som en fulddækkende tjeneste, Network as a Service (NaaS). Her er det muligt at opfylde høje krav, uden at man selv skal bruge en masse kostbar tid. Leverandøren tager det fulde ansvar og garanterer, at netværket fungerer stabilt og sikkert.

– Netværket leveres som funktion til en fast månedlig pris pr. hardware-enhed, der er koblet til netværket. Hvis forudsætningerne ændres i virksomheden, er det let at tilpasse løsningen til det reelle behov, forklarer Torgrim Sunde.

Takket være omkostningseffektiviteten og fleksibiliteten i denne type tjenester forudses markedet for NaaS at ville vokse hurtigt de kommende år. I en rapport fra analysebureauet Global Market Insights opgøres prognosen, til at markedsandelen indtil 2025 vil vokse til 30 procent af den samlede netværksleverance.

Network as a Service er en af Dustins managed services. Den giver kunden en behovstilpasset, fuldt dækkende løsning baseret på markedets førende netværksudstyr fra den største producent. Tjenesten dækker såvel trådløst som kablet netværk, og Dustin forpligter sig til at levere netværk ifølge de stillede krav. Konfiguration, proaktiv fjernovervågning, vedligehold, opdatering, support og fejlafhjælpning er inkluderet. Sikkerheden holder den højeste standard.

– Vi lader en tekniker foretage en analyse på stedet med det formål at identificere den rigtige hardware til den optimale løsning. Dette vil sidenhen danne grundlag for vores tilbud, hvor det nødvendige udstyr og konfiguration bliver specificeret. Prisen tilpasses efter længden af aftalen og inkluderer vores totalansvar for drift, overvågning, vedligeholdelse, support og med mere. Det hele bliver helt problemfrit for kunden, siger Torgrim Sunde.

I og med at prisen fastsættes pr. enhed, kan løsningen nemt og hurtigt skaleres både op og ned, afhængig af hvordan behovet ændrer sig. Når det så småt er på tide at modernisere løsningen, er det let at oprette en ny aftale baseret på ny hardware. Det gør det det nemt for virksomheden at udnytte den hurtige teknologiske udvikling.

Læs også: Investér ikke i eget netværk

Fordele ved Network as a Service

  • Dustin tager det fulde ansvar for et pålideligt og robust netværk
  • Skalerbarhed både opad og nedad
  • Fast månedlig omkostning
  • Hardware og licenser er inkluderet
  • Drift, opdateringer og proaktiv fjernovervågning er inkluderet
  • Support og fejlretning er inkluderet

11 februar 2020

Smidig netværksløsning i fitnesscenteret

Actic ville have en stabil og fleksibel løsning til internet og WiFi i sine 182 bade- og fitnesscentre - en løsning, der kunne bidrage med værdi til forretningen. Alt skulle kunne styres af kun fem heltidsansatte.

11 februar 2020

Guide: Sådan bliver din virksomhed mobil

Nutidens teknologiske muligheder gør det nu lettere end nogensinde at skabe det digitale, mobile kontor og tilbyde medarbejderne friheden til at arbejde hvor og hvornår, de vil. Vejen til målet ser dog forskellig ud for forskellige virksomheder, og i denne guide vil vi fortælle om alle de ting, der skal være på plads – fra teknologi til organisation.

4 februar 2020

Betal kun for den kapacitet, du bruger

Ved at købe netværk som en tjeneste, NaaS, opnår du et stabilt og sikkert netværk til en fast pris. Sådan foregår det.

13 december 2019

Investér ikke i eget netværk

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde i virksomheden. Derfor vælger flere og flere at købe netværk som en tjeneste.

18 november 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mere eller mindre alt koblet op til skyen. Hvordan skal din virksomheds cloud-konfiguration se ud, og hvad skal overlades til samarbejdspartnere? Hent vores trendrapport ”Cloud” og læs mere.

4 november 2019

Vores mest almindelige netværksfejltagelser

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det svigter, så ryster hele virksomheden. Sørg for, at du ikke begår disse fejltagelser.

1 november 2019