Kundecase

Modern Workplace sparer tid for Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville have et mere brugervenligt IT-miljø. Mobilt, sikkert og uden besvær. Løsningen blev tjenesten Modern Workplace fra Dustin, som med det samme gav klare fordele for både brugere og IT-afdelingen.

Med omkring 155.000 medlemmer er Handelsanställdas förbund det tredjestørste fagforbund inden for LO. Præcis som navnet antyder, arbejder de fleste medlemmer inden for handel, enten i butikker, på lager eller med e-handel.

I selve forbundet arbejder omkring 500 personer, hvoraf mange har jobs som ombudsmænd eller virksomhedsassistenter og bruger en stor del af deres tid ude hos de forskellige medlemmer. Deres digitale arbejdsredskab skal altså være tilpasset mobil brug, så man kan arbejde både nemt og sikkert hvor som helst. Og som faglig organisation er der ekstra høje krav til IT-sikkerheden – på niveau med sundhedsvæsenet. En anden udfordring er, at brugere arbejder på forskellige måder og har meget forskellige forkundskaber.

– Når udviklingen går hurtigt, bliver det uundgåeligt, at den digitale modenhed vil variere både i samfundet generelt og i en organisation som vores. Derfor må vi have fleksible og brugervenlige løsninger, der tillader forskellige måder at arbejde på, siger Anneli Alanko, IT-chef hos Handelsanställdas förbund.

At forene mobilitet med sikkerhed og brugervenlighed har været en udfordring. Desuden har forbundet en stærk holdning til bæredygtighed i hele sit virke, hvilket for IT blandt andet indebærer, at der skal findes veldokumenterede og klare løsninger for, hvad der sker med udtjent udstyr. Forbundet skal desuden have en høj omkostningseffektivitet.

– Det er jo medlemmernes penge, det handler om, siger Anneli Alanko.

Cloud-baseret klienthåndtering

For et par år siden erkendte forbundet, at de ikke rigtig formåede at håndtere alle disse udfordringer. Blandt andet var der mange brugere, der var utilfredse med deres digitale arbejdsredskaber, som de oplevede som komplekse, fortæller Anneli Alanko.

I efteråret 2017 indledte hun derfor en dialog med Dustin om mulige løsninger.

– Vi kiggede på forskellige leverandører, men jeg havde samarbejdet med Dustin tidligere og vidste, at de altid kan levere hurtigt. Desuden oplever jeg, at de er ret langt fremme, hvad angår udvikling af deres udbud af tjenesteydelser, og at de har et godt samarbejde med Microsoft.

Et af de alternativer, som blev præsenteret, var tjenesten Modern Workplace. Det er en cloud-baseret løsning til moderne og sikker klienthåndtering, der indeholder alle de nyeste værktøjer og opdateringer.

– Jeg fandt ud af, at der ikke var nogen, der anvendte denne løsning endnu, men den lød virkelig smart, så vi valgte at bliver nogen af de første, der gik ind og fungerede som en slags testpiloter.

I hele 2018 arbejdede Handelsanställdas dermed tæt på Dustin – og udviklere fra Microsoft – for at finpudse funktioner og applikation, så alt kunne fungere optimalt.

– Der har været en del udfordringer, men det har også været lærerigt, og med tiden er en del sager faldet på plads. Hvis du - ligesom os - vælger at benytte Modern Workplace med Microsoft Surface og Windows 10, så får du et helt fantastisk produkt.

Kan arbejde trygt og enkelt

Så hvad er det lige, Anneli Alanko sætter så stor pris på ved tjenesten Modern Workplace?

– Helt enkelt udtrykt kan man sige, at det lever op til navnet. Det er virkelig en moderne, digital arbejdsplads med gode cloud-løsninger og hele tiden opdaterede computere og applikationer. Jeg sætter pris på, at opdateringerne sker agilt og med regelmæssige men mindre forandringer. Det passer brugerne bedst. Tidligere var det ofte ”big bang”-opdateringer. Det var årsag til en del problemer i begyndelsen, siger hun.

Hun fremhæver endda, at de forskellige applikationer er den slags, som brugerne er vant til, så de kan arbejde trygt og enkelt.

– Samtidig kan jeg også føle mig tryg ved, at sikkerheden er på allerhøjeste niveau med blandt andet to-faktor-godkendelse og kryptering af dokumenter og mails. Noget vi er ved at indføre nu. Via Always on VPN får brugerne en virtuel adgang til det fulde ’kontor’, så de for eksempel kan arbejde via en offentlig WiFi-opkobling uden at sætte sikkerheden over styr.

– De tidligere løsninger, der har givet mulighed for noget tilsvarende, har været meget tricky, så vi sætter stor pris på denne her.

Frigiver tid til effektivt arbejde

Generelt set er det blevet lettere og mere bekymringsfrit for brugerne hele vejen rundt lige fra installationer til digitale samarbejdsløsninger, mener Anneli Alanko.

– Det betyder igen, at medarbejderne kan arbejde mere effektivt, og at det frigiver tid, som de i stedet kan bruge på medlemmerne.

Også for hende selv og de andre IT-medarbejdere har Modern Workplace-løsningen betydet mere tid til overs.

– Dels fordi løsningen styres hos Dustin, men også fordi alle installationer og opdateringer sker automatisk i Microsoft Intune. Desuden har vi fået nogle meget tilfredse brugere, og vi slipper for rigtig mange af de tidligere supporttimer. Det har betydet, at vi kan lægge vores tid i udvikling af nye løsninger og arbejde proaktivt på at finde endnu bedre måder at støtte virksomheden på.

Vil du finde ud af, om tjenesten Modern Workplace kunne være noget for dig?

Lige nu tilbyder vi en workshop, hvor vi kommer ud til din virksomhed og fortæller mere om tjenesten. Den indeholder strategiske og tekniske diskussioner, og bagefter får du et konkret forslag til en helhedsløsning, som er skræddersyet til din virksomhed. Den første workshop er gratis og tager cirka 1-2 timer.

Læs mere om Modern Workplace her eller meld din interesse, så kontakter vi dig!

Det er virkelig en moderne, digital arbejdsplads med gode cloud-løsninger og altid opdaterede computere og applikationer.

Anneli Alanko, IT-chef hos Handelsanställdas förbund.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

Handelsanställdas förbund havde brug for nye, digitale arbejdsværktøjer, der skulle gøre det muligt for brugerne at arbejde hvor som helst og uden besvær. Værktøjerne skulle være sikre, mobile og frem for alt brugervenlige.

LØSNING

Handelsanställdas förbund valgte Dustins tjeneste Modern Workplace, der kombinerer Microsofts cloud-løsninger og samarbejdsværktøjer med relevant hardware, styring og support.

EFFEKT

Brugerne arbejder mere effektivt og får mere tid til overs til forbundets medlemmer. IT-afdelingen behøver ikke længere bruge tid på installationer, opdateringer og support. De skal bare fokusere på at udvikle nye løsninger, der understøtter virksomheden.