Mod næste niveau af søfartsnavigation

Det har været værdifuldt at kunne skalere op og ned på det, vi får fra Dustin

FURUNO i Danmark er verdens førende inden for elektronisk søkortsuddannelse. I tre år har Dustin stået for firmaets samlede IT-drift.

Med over 3.000 ansatte rundt om i verden er FURUNO en af de største spillere på markedet for marinelektronik. Hovedkontoret ligger i Japan og siden 1987 har FURUNO haft en afdeling i Danmark. Virksomheden udvikler, sælger og servicerer navigations- og kommunikationsudstyr samt udstyr til fiskesøgning – og elektroniske søkortsystemer.

Traditionel undervisning kombineret med online træning

Netop elektroniske søkortsystemer (Electronic Chart Display and Information Systems – ECDIS) stiller høje krav til brugerne. Da IMO (International Maritime Organization) gik ud med budskabet om, at samtlige fragt- og passagerfartøjer skulle være udstyret med elektroniske søkort senest i 2018, så FURUNO muligheden for at styrke sit uddannelsestilbud og påvirke sikkerheden til søs. De supplerer nu klasseundervisningen med muligheden for interaktiv træning i skyen, som udruster navigatørerne med de nødvendige kompetencer. På den måde fik rederier over hele verden mulighed for at uddanne deres medarbejdere lokalt. Det er nu seks år siden.

– Vi ville skabe en uddannelsesplatform, hvor brugerne kunne koble sig på en server i skyen, så vi let kunne opdatere software uden at skulle sende nye versioner ud til brugerne. Vi manglede den viden, som det krævede og henvendte os derfor til Dustin, siger Kaspar De Linde, senior instruktør hos FURUNO Maritime Training.

Pålidelig cloud-baseret IT-løsning

FURUNO fik i begyndelsen hjælp til al IT-infrastruktur og hardware af Dustin, mens et indisk firma tog sig af softwareudviklingen.

For seks år siden indledte man samarbejdet med Dustin. Dustin har opbygget og driver i dag IT-infrastruktur, hosting og hardware for FURUNO. Jens W. Rulle, som er afdelingschef hos FURUNO Maritime Training, er meget tilfreds med partnerskabet med Dustin.

Les mer om Dustins tilbud om IT-tjenester og -løsninger.

– Oppetiden for vores system har fra begyndelsen været næsten hundrede procent. Vores datatunge software har nogle gange kørt 75 steder rundt omkring i verden samtidig. Det kræver en pålidelig, cloud-baseret IT-løsning, siger Jens W. Rulle. Kaspar De Linde er enig og tilføjer:

– Dustin har gennem hele forløbet været meget fleksible. Vi får altid den hjælp, vi har brug for – også udenfor kontortid og i weekenden.

– Det har været værdifuldt at kunne skalere op og ned på det, vi får fra Dustin. Vi begyndte med nogle få brugere, men i takt med at efterspørgslen er steget, har vi stadig kunnet få det, vi har brug for, siger Kaspar De Linde.

Først i klassen

Resultatet af at have været tidligt ude, mens konkurrenterne stod i stampe, er tydelig, ifølge Jens W. Rulle.

– Dustin gør det muligt for os at sprede vores uddannelse til over 300 træningssteder over hele verden. Vi har kunnet tage uddannelsen i søfart og elektroniske søkortsystemer til et langt højere niveau end vores konkurrenter. Nu kigger vi på, hvordan vi kan fortsætte med at være verdens førende – forhåbentlig med Dustin ved vores side, siger Jens W. Rulle.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

At skabe en højtydende operativ IT-platform, der sikkert og effektivt kunne distribuere FURUNOs datadrevne undervisningsprogrammer over hele verden.

LØSNING

Dustin har udviklet og leveret en komplet 360 graders IT-løsning bestående af et specialudviklet, cloud-baseret IT-miljø. Hosting, hardware og support fra Dustin.

EFFEKT

FURUNO er den eneste udvikler af uddannelse i elektroniske søkortsystemer, der kan tilbyde virksomheder lokal online-træning med hotline-support, hvilket gør uddannelsen af navigatører mere fleksibel og mindre omkostningsfuld.

FURUNO

FURUNO blev grundlagt i 1949 for at markedsføre verdens første ekkolod. Fremstillingen sker i dag på fire fabrikker i Japan samt to fabrikker i Kina. FURUNOs hovedkontor ligger i den japanske by Nishinomiya. Virksomheden har 3.000 ansatte over hele verden, heraf er cirka 65 i Danmark.

Læs også: At lytte er nøglen til succes

Jens W Rulle, afdelingschef Furuno

Jens W. Rulle, afdelingschef hos FURUNO Maritime Training.

19 juni 2018

Multi-cloud – en mere og mere almindelig cloud-løsning

Udover den populære hybridløsning bliver multi-cloud, det vil sige en løsning med flere uafhængige cloud-tjenester og -udbydere, en mere og mere almindelig cloud-løsning.

Hurtigere forretningsudvikling med cloud-tjenester

Moderne cloud-tjenester åbner op for hurtigere forretningsudvikling. Rent teknologisk kan det lade sig gøre at korte tiden mellem udvikling og lancering eller test-kørsel voldsomt ned.

Cloud-tjenester åbner nye forretningsmuligheder

Cloud-tjenesterne er her for at blive, og det er positivt. For når innovative cloud-baserede applikationer dukker op, åbner de op for nye forretningsmuligheder.

Find det rette mix i skyen

Skyen kan indeholde alt fra lagring til håndtering af tunge applikationer og analyseværktøjer. Der er ikke nogen standardløsning, som passer til alle. Sådan finder du den løsning, som passer bedst til jeres behov.

Skyen gør nye forretningsmodeller mulige

Cloud-tjenster er gået fra at være en sag for IT-afdelingen til at blive en vigtig del af virksomhedens forretningsudvikling. Sådan skaber du merværdi med de digitale værktøjer.

Vigtige spørgsmål på vej ud i skyen

Der er mange cloud-leverandører på markedet. Med det her spørgeskema i hånden bliver du en bedre indkøber.