Inspektion skaber bedre arbejdsforhold

Med inspektioner vil Dustin sikre, at alle produkter, som lanceres under virksomhedens eget varemærke, er produceret ansvarligt og på en etisk forsvarlig måde. Indsatsen har allerede ført til, at fem fabrikker i Kina har forbedret deres arbejdsforhold.

I efteråret 2016 lancerede Dustin sine egne varemærker og indførte samtidig fokus på bæredygtighed gennem ansvarlig produktion i hele værdikæden. Bæredygtighedschef Stephanie Forsblom har inspiceret de fem fabrikker i Kina, som fremstiller Dustins egne produkter, for at sikre, at produktionen foregår i henhold til virksomhedens adfærdskodeks.

– Hvis man virkelig ønsker at sikre ordentlige arbejdsforhold, så er det oftest ikke nok at bede fabrikken om at skrive under på virksomhedens adfærdskodeks. Du er nødt til at vise dig på fabrikken og engagere dig. Ofte mangler man viden for at kunne handle korrekt, og det kan vi hjælpe med, siger Stephanie Forsblom.

 

Inspektioner uden indblanding fra fabriksledelsen

Kravene i adfærdskodekset er baseret på internationale standarder og lovgivning og omfatter arbejdsvilkår, menneskerettigheder, sundhed og sikkerhed, miljøbeskyttelse og etik. Både produktionslinjer, fabriksbygningernes stand samt affalds- og kemikaliebeholdning, indkvartering, køkken og madsale inspiceres.

Under inspektionerne udvalgte Stephanie Forsblom tilfældige ansatte til at deltage i samtaler, både alene og i grupper, uden fabriksledelsens indblanding. Det, der tog længst tid, var gennemgangen af fabrikkernes dokumentation for at kontrollere, at arbejdstimer, alder, løn, forsikringer og uddannelse følger kravene i adfærdskodekset.

 

Fokus på, at fabrikken gerne vil lære

– Vi fandt ingen nultoleranceafvigelser. Derimod var der afvigelser, som nu adresseres gennem bl.a. uddannelse. Jeg har foretaget mange inspektioner og har sågar boet i Kina, så jeg var positivt overrasket over resultatet af vores inspektioner, siger Stephanie Forsblom.

– Der er altid mulighed for forbedring i forhold til adfærdskodekset. Vi fokuserer mest på, at fabrikken er interesseret og forandringsvillig samt vil forbedre sig og lære nyt. En fabrik, som har mange afvigelser, men som er indstillet på at lære og kan se forretningsmulighederne i det, kan blive bedre end den virksomhed, som fra starten har få afvigelser, siger Stephanie Forsblom.

Tekst: Moa Thorsell

Foto: Yuan Li Liu

 

Hvad sker der efter en inspektion?

Når Dustin opdager en afvigelse, er det op til leverandøren at vende tilbage med rettelser, årsagsanalyse og en forebyggelsesplan. Deadline for rettelsen afhænger af, hvor alvorlig afvigelsen er. Dustin kontrollerer, at rettelsen er foretaget ved at besøge fabrikken igen og følge op.

  • Mindre afvigelse (90 dage)
  • Grov afvigelse (60 dage)
  • Kritisk afvigelse (30 dage)
  • Nultoleranceafvigelse (48 timer)

16 maj 2017

91 procent får udrettet mere pr. distance

Forskerne er enige: Vi er mere produktive, når vi ikke skal sidde på kontoret og arbejde hele tiden. Det findes der flere forklaringer på.

11 september 2019

Gode nyheder kommer sjældent alene

Micro learning har vist sig at være mere effektive end traditionel læring. CCS kan være medvirkende til, at vi opnår Paris-aftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Sidst men ikke mindst tager Volvo kampen op mod Tesla med ”folkets elbil” Polestar 2.

28 august 2019

Mangel på tid, masser af skærme? Prøv micro-læring

65 procent af børnene, der går i grundskolen i dag vil som voksne komme til at arbejde i jobs, der ikke engang eksisterer endnu. På et arbejdsmarked i hurtig forandring handler det om evnen til igen og igen at kunne lære nyt, der giver dig succes. Vi giver råd om hvordan micro-læring kan hjælpe dig og dine kolleger på vej.

27 august 2019

Harvard forskere: Det her får os til at lykkes på vores job

Som chef påvirker du, hvordan medarbejderne har det på jobbet, og dermed hvordan de præsterer. Men hvordan får du dem til at trives – og dermed præstere – så godt som muligt? Forskere fra Harvard har bevist, at det ikke er motivationen, der giver en høj ydeevne, men derimod fremgang der skaber motivation.

26 august 2019

Mere bæredygtig IT med ny mærkning

Forskere ved Chalmers har udviklet et sporingssystem for elektriske og elektroniske produkter, hvor det via et infotag er muligt at spore, hvor komponenterne kommer fra og hvilke materialer de indeholder.

22 august 2019

Årets hotteste trends – fra robotter til stemmestyring

For tolvte gang præsenterer analysevirksomheden The Future Today Institute en rapport spækket med de største tendenser inden for teknologi og videnskab. 2019 Tech Trends Report indeholder 315 forskellige trends – 30 procent flere end året før. Her er nogle af de vigtigste.

24 juli 2019