Inspektion skaber bedre arbejdsforhold

Med inspektioner vil Dustin sikre, at alle produkter, som lanceres under virksomhedens eget varemærke, er produceret ansvarligt og på en etisk forsvarlig måde. Indsatsen har allerede ført til, at fem fabrikker i Kina har forbedret deres arbejdsforhold.

I efteråret 2016 lancerede Dustin sine egne varemærker og indførte samtidig fokus på bæredygtighed gennem ansvarlig produktion i hele værdikæden. Bæredygtighedschef Stephanie Forsblom har inspiceret de fem fabrikker i Kina, som fremstiller Dustins egne produkter, for at sikre, at produktionen foregår i henhold til virksomhedens adfærdskodeks.

– Hvis man virkelig ønsker at sikre ordentlige arbejdsforhold, så er det oftest ikke nok at bede fabrikken om at skrive under på virksomhedens adfærdskodeks. Du er nødt til at vise dig på fabrikken og engagere dig. Ofte mangler man viden for at kunne handle korrekt, og det kan vi hjælpe med, siger Stephanie Forsblom.

 

Inspektioner uden indblanding fra fabriksledelsen

Kravene i adfærdskodekset er baseret på internationale standarder og lovgivning og omfatter arbejdsvilkår, menneskerettigheder, sundhed og sikkerhed, miljøbeskyttelse og etik. Både produktionslinjer, fabriksbygningernes stand samt affalds- og kemikaliebeholdning, indkvartering, køkken og madsale inspiceres.

Under inspektionerne udvalgte Stephanie Forsblom tilfældige ansatte til at deltage i samtaler, både alene og i grupper, uden fabriksledelsens indblanding. Det, der tog længst tid, var gennemgangen af fabrikkernes dokumentation for at kontrollere, at arbejdstimer, alder, løn, forsikringer og uddannelse følger kravene i adfærdskodekset.

 

Fokus på, at fabrikken gerne vil lære

– Vi fandt ingen nultoleranceafvigelser. Derimod var der afvigelser, som nu adresseres gennem bl.a. uddannelse. Jeg har foretaget mange inspektioner og har sågar boet i Kina, så jeg var positivt overrasket over resultatet af vores inspektioner, siger Stephanie Forsblom.

– Der er altid mulighed for forbedring i forhold til adfærdskodekset. Vi fokuserer mest på, at fabrikken er interesseret og forandringsvillig samt vil forbedre sig og lære nyt. En fabrik, som har mange afvigelser, men som er indstillet på at lære og kan se forretningsmulighederne i det, kan blive bedre end den virksomhed, som fra starten har få afvigelser, siger Stephanie Forsblom.

Tekst: Moa Thorsell

Foto: Yuan Li Liu

 

Hvad sker der efter en inspektion?

Når Dustin opdager en afvigelse, er det op til leverandøren at vende tilbage med rettelser, årsagsanalyse og en forebyggelsesplan. Deadline for rettelsen afhænger af, hvor alvorlig afvigelsen er. Dustin kontrollerer, at rettelsen er foretaget ved at besøge fabrikken igen og følge op.

  • Mindre afvigelse (90 dage)
  • Grov afvigelse (60 dage)
  • Kritisk afvigelse (30 dage)
  • Nultoleranceafvigelse (48 timer)

16 maj 2017

Fire trin til at komme i gang med at arbejde med AI

AI kan føles abstrakt og svært at få hold på – men skridtet fra buzzword til konkret værdi for din virksomhed er ikke lang. Sådan her kan du begynde dit første AI-projekt.

27 november 2019

3 skøre forskningsprojekter der udvider vores horisont

Inden vi flytter til Mars, skal vi smide en atombombe på planeten. Snart kan vi måske tweete alene ved tankens kraft. Allerede nu kan forskere se igennem vægge via vores trådløse netværk. Her er tre skøre projekter, der (måske) viser vejen ind i fremtiden.

14 november 2019

10 fakta om e-handel

E-handel i Norden vokser hurtigere end noget andet sted i verden, sydkoreanerne køber deres dagligvarer på nettet, og mobilen har overhalet både computer og tablet som den foretrukne platform, når vi handler på nettet. E-handel udvikler sig hele tiden, men nogle rekorder står fast…

14 oktober 2019

7 succeskriterier for arbejde på farten

Virksomheder, der giver deres medarbejdere mulighed for distancearbejde, har meget at vinde: Mere tilfredse og effektive medarbejdere og samtidig bliver virksomheden mere attraktiv for nye talenter. Her er de vigtigste succeskriterier.

10 oktober 2019

Sådan skal Dustin tage vare på sin egen innovationsevne

Så hvordan sørger man for ikke at miste sig selv i interne projekter og i stedet bevare kundefokus og innovationsevne? Vi spurgte Jenny Litborn, ansvarlig for Service Product Management hos Dustin, som blandt andet leder virksomhedens strukturerede innovationsarbejde.

7 oktober 2019

91 procent får udrettet mere på farten

Forskerne er enige: Vi er mere produktive, når vi ikke skal sidde på kontoret og arbejde hele tiden. Det findes der flere forklaringer på.

11 september 2019
Vær først med det nyeste