Inspektion skaber bedre arbejdsforhold

Med inspektioner vil Dustin sikre, at alle produkter, som lanceres under virksomhedens eget varemærke, er produceret ansvarligt og på en etisk forsvarlig måde. Indsatsen har allerede ført til, at fem fabrikker i Kina har forbedret deres arbejdsforhold.

I efteråret 2016 lancerede Dustin sine egne varemærker og indførte samtidig fokus på bæredygtighed gennem ansvarlig produktion i hele værdikæden. Bæredygtighedschef Stephanie Forsblom har inspiceret de fem fabrikker i Kina, som fremstiller Dustins egne produkter, for at sikre, at produktionen foregår i henhold til virksomhedens adfærdskodeks.

– Hvis man virkelig ønsker at sikre ordentlige arbejdsforhold, så er det oftest ikke nok at bede fabrikken om at skrive under på virksomhedens adfærdskodeks. Du er nødt til at vise dig på fabrikken og engagere dig. Ofte mangler man viden for at kunne handle korrekt, og det kan vi hjælpe med, siger Stephanie Forsblom.

 

Inspektioner uden indblanding fra fabriksledelsen

Kravene i adfærdskodekset er baseret på internationale standarder og lovgivning og omfatter arbejdsvilkår, menneskerettigheder, sundhed og sikkerhed, miljøbeskyttelse og etik. Både produktionslinjer, fabriksbygningernes stand samt affalds- og kemikaliebeholdning, indkvartering, køkken og madsale inspiceres.

Under inspektionerne udvalgte Stephanie Forsblom tilfældige ansatte til at deltage i samtaler, både alene og i grupper, uden fabriksledelsens indblanding. Det, der tog længst tid, var gennemgangen af fabrikkernes dokumentation for at kontrollere, at arbejdstimer, alder, løn, forsikringer og uddannelse følger kravene i adfærdskodekset.

 

Fokus på, at fabrikken gerne vil lære

– Vi fandt ingen nultoleranceafvigelser. Derimod var der afvigelser, som nu adresseres gennem bl.a. uddannelse. Jeg har foretaget mange inspektioner og har sågar boet i Kina, så jeg var positivt overrasket over resultatet af vores inspektioner, siger Stephanie Forsblom.

– Der er altid mulighed for forbedring i forhold til adfærdskodekset. Vi fokuserer mest på, at fabrikken er interesseret og forandringsvillig samt vil forbedre sig og lære nyt. En fabrik, som har mange afvigelser, men som er indstillet på at lære og kan se forretningsmulighederne i det, kan blive bedre end den virksomhed, som fra starten har få afvigelser, siger Stephanie Forsblom.

Tekst: Moa Thorsell

Foto: Yuan Li Liu

 

Hvad sker der efter en inspektion?

Når Dustin opdager en afvigelse, er det op til leverandøren at vende tilbage med rettelser, årsagsanalyse og en forebyggelsesplan. Deadline for rettelsen afhænger af, hvor alvorlig afvigelsen er. Dustin kontrollerer, at rettelsen er foretaget ved at besøge fabrikken igen og følge op.

  • Mindre afvigelse (90 dage)
  • Grov afvigelse (60 dage)
  • Kritisk afvigelse (30 dage)
  • Nultoleranceafvigelse (48 timer)

16 maj 2017

Fremtiden kræver virksomhedskulturer, hvor kreativiteten vokser

I en fremtid, hvor ingen ved, hvad morgendagen byder på, er virksomheder nødt til at blive mere innovative. Det gælder om at skabe virksomhedskulturer, hvor tillid vægtes højt, kreativitet opfordres og medarbejdere på alle niveauer føler sig delagtiggjort.

2 juli 2019

Klar til sommeren?

Det er næsten umuligt at forstå, men ferien nærmer sig. Gløderne fra Sankt Hans-bålet er slukket, og jordbærsæsonen er begyndt. Dustins egne mærker, sørger for, at du er klar til alle sommerens eventyr.

26 juni 2019

Genanvendelse i stedet for genbrug - her er fordelene

Vi taler med genanvendelseseksperterne fra Inrego for at finde ud af, hvorfor man bør arbejde med genanvendelse i stedet for genbrug. Der er nemlig rigtig mange fordele.

28 maj 2019

Sådan får du alle til at arbejde hen imod det samme mål

Succesfulde virksomheder kræver engagerende medarbejdere. Hvordan lykkes man med at få det? Her er fem måder, der kan øge engagementet på arbejdspladsen.

7 maj 2019

Internet er brudt: ”Vrede og had får størst spredning”

Hvordan påvirker sociale medier egentlig demokratiet? Det undersøger forfatterne Martin Gelin og Karin Pettersson i deres nye bog Internet er brudt – Silicon Valley og demokratiets krise.

24 april 2019

Tre eksperter - mange smarte tips

På Dustin Expo i Sverige havde vi en lille bås, hvor vi optog korte samtaler med eksperter inden for forskellige områder. Her er tre højdepunkter, hvor vi talte om bæredygtighed, sikkerhed og fremtidens digitale mødelokaler.

9 april 2019