Ekspertens tips: Tænk på dette, når du arbejder hjemmefra

Strukturer din dag, vis din tilgængelighed og husk det sociale. Vores IT-konsulent Fredrik Hansson giver tips til, hvad du kan tænke på, når du arbejder hjemme.

Vi har før set tal fra forretningsmagasinet Forbes, der viser, at 9 af 10, der udfører distancearbejde, oplever, at de får udrettet mere. Du bliver ikke forstyrret i samme omfang og kan arbejde mere effektivt.

Organisationskulturen adskiller sig derude, men cirka 40 procent af svenske virksomheder opfordrer i dag deres medarbejdere til at arbejde hjemmefra mindst 1 dag pr. uge. Fordelene ved distancearbejde er åbenlyse:

  • Mindre stress og mere effektiv arbejdstid.
  • Reduceret pendlingstid og færre rejseomkostninger.
  • Miljøbesparelser.

Vi satte os ned med vores Malmø-baserede IT-konsulent Fredrik Hansson og tog en snak om, hvad man kan tænke på, når man udfører distancearbejde. Hjemmefra, på caféen eller fra bilen. Hvor det ganske enkelt passer bedst.

Strukturer din dag

Som det første kan jeg varmt anbefale, at du begynder med at strukturere din dag. Opsæt tider for, hvornår du skal arbejde, og for hvornår du holder frokost- og kaffepause. Og ikke mindst en tid for, hvornår arbejdsdagen er slut. Vi ved allesammen, hvor svært det kan være at slippe opgaverne og gå hjem. Nej, men det er altså ikke for sjov, det er vigtigt at kunne adskille arbejdstid og fritid, også når man arbejder hjemmefra, siger Fredrik.

Vis din tilgængelighed

Når du arbejder udenfor kontoret, uanset om det er via samarbejdsredskaber som Microsoft Teams eller Skype, er det vigtigt at vise sin tilgængelighed. Sørg for at opdatere din statusbesked. I Teams kan du ved at klikke på dit profilbillede nemt justere din status og meddele dine kollegaer, hvorfor du for eksempel er utilgængelig, forklarer Fredrik.

Husk det sociale og aktivér kameraet

Hvis du har et møde via Teams, skal du sørge for at aktivere kameraet for at få det sociale med. Med et godt headset hører både du og dine kollegaer, hvad der bliver sagt. Med chatfunktionen i Teams kan du sideløbende skrive til deltagere i mødet uden at forstyrre vedkommende, der snakker. Der er også en whiteboard-tavle, hvis du har brug for at tegne og vise ting i løbet af mødet.

Behold fokus ved at sløre baggrunden

I planlagte møder kan du nemt sløre baggrunden ved at gå ind i indstillingerne i Teams og klikke på "blur my background”. I stedet for at der kommer fokus på baggrunden, er der fokus på dig. Deltagerne slipper for at blive distraheret, og du slipper for at dele ud af dit privatliv.

Opdater hinanden i gruppen

Ligesom et aktiveret kamera i møder kan bidrage til det sociale, er det vigtigt med daglige opdateringer i gruppen. Ikke mindst for at skabe overblik. Del ud af det, du har udrettet og hvad status er på fællesprojekter. Chat eller tag et videomøde med dine nærmeste kollegaer for at erstatte den spontane hygge ved kaffemaskinen, afslutter Fredrik.

Udover at tænke rigtigt, gælder det også om at have de rette produkter for at kunne arbejde optimalt udenfor kontoret.

Klik videre til vores kampagne for at se alle tilbud på produkter til hjemmekontoret.

Læs også: 7 succeskriterier for arbejde på farten

woman working from home

13 marts 2020

Syv skærme der skiller sig ud

Uanset om du vil have den bedste skærm til billedredigering, den skarpeste opløsning eller bare kontorets største skærm, så vil du helt sikkert kunne finde din favorit her.

27 marts 2020

Sådan holder du styr på klienterne med Modern Workplace

Modern Workplace er præcis, som navnet siger – en komplet løsning til en moderne arbejdsplads, der tager hensyn til både produktivitet og sikkerhed.

20 marts 2020

Sådan vælger du skærm efter opgaven

Skærmen er afgørende for, hvordan vi trives foran computeren. De seneste år er der kommet flere nyheder, som gør arbejdet foran skærmen både sjovere og mere komfortabelt.

16 marts 2020

Der vil altid være jobs til rådighed

Hvordan ser fremtidens job ud? Det spørgsmål får Johannes Koponen fra den finske tænketank Demos Helsinki ofte.

12 marts 2020

Zacco fik bedre sikkerhed med computere fra HP

For en virksomhed, der har til opgave at beskytte andre virksomheders immaterielle aktiver, er høj datasikkerhed en nødvendighed. I dag har de fået et mere sikkert IT-miljø, som koster mindre og er lettere at vedligeholde.

3 marts 2020

Klienthåndtering og sikkerhed

Sikkerhed er en af de vigtigste årsager til, at virksomheden skal have fuldstændig styr på sine klienter. Her er farerne ved halvfærdig klienthåndtering.

27 februar 2020