Gode nyheder kommer sjældent alene

Kortere, optimerede digitale lektioner, micro learning, har vist sig at være mere effektive end traditionel læring, og viden sætter sig lettere fast i hukommelsen. Den omdiskuterede teknik CCS, Carbon Capture and Storage, kan være medvirkende til, at vi opnår Paris-aftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Sidst men ikke mindst tager Volvo kampen op mod amerikanske Tesla med ”folkets elbil” Polestar 2. Produktionen starter i 2020.

Foldetelefoner

Royole flexpai

I 2019 folder vi telefonen sammen på midten! Samsung og Huawei lancerer foldetelefoner i år, og en række producenter har mere eller mindre produktionsklare varianter i gang. Men du skal forvente en pris som for en fuldt udstyret bærbar.

8 000 000 000 USD

8 milliarder dollar. Så meget kommer det globale marked for aktivitetsmonitorer, GPS-trackere og anden bærbar teknologi til husdyr til at være værd i 2024, ifølge Global Market Insights.

Klimavenlig shopping

Credit cards

Doconomy er en svensk startup-virksomhed med støtte fra Ålandsbanken, der vil mindske den påvirkning af klimaet, som vores shopping bidrager til.

Men app’en DO kan brugerne følge miljøpåvirkningen af sine køb og få tilbud om miljø/klimakompenserende fonde. www.doconomy.com

Polestar 2, Teslamorderen

Volvo tager kampen op mod amerikanske Tesla med deres ”folke-elbil” Polestar 2. Præcis som Tesla Model 3 kommer den til at ligge i mellemprissegmentet (nå ja) med sin vejledende pris på omkring 400 000 svenske kroner. Polestar 2 er 100 procent elektrisk og har en rækkevidde på 500 km. De to elmotorer giver bilen en accelleration fra 0-100 på knap fem sekunder. Udviklingen begynder i 2020.

Polestar 2

Kuldioxidlagring

Den omdiskuterede teknologi CCS, Carbon Capture and Storage, er både blevet hyldet og udskældt, men nu mener mange, at CCS er nødvendig, hvis verden skal have en chance for at nå Parisaftalens mål om en maksimal global opvarmning på 1,5 grader. Norge har med tre pilotprojekter bevist, at teknologien fungerer, og nu har man planer om at mellemlagre flydende kuldioxid i Bergen for sidenhen at pumpe den ned i undergrunden i Nordsøen. Hvis alt går ifølge planen, vil Norge i 2025 kunne modtage og lagre kuldioxid fra hele Europa.

carbon illustration

Microlearning

Microlearning er små optimerede digitale lektioner, som kan være selvstændige eller en del af en større sammenhæng med andre aktiviteter. Microlearning kan anvendes til mange formål og inden for alle mulige emner. Ved at microlearning efterligner den måde mennesker naturligt lærer ting på en arbejdsplads, har det vist sig at være mere effektivt end traditionel indlæring. Små ”mikro-portioner” af indlæring gør, at den tillærte viden lettere bliver lagret i hukommelsen.

Forretninger

SAP køber Qualtrics for 73 milliarder svenske kroner. Den tyske softwaregigant SAP erhvervede i slutningen af sidste år virksomheden Qualtrics for otte milliarder dollar, hvilket svarer til 73 milliarder svenske kroner. Qualtrics har udviklet en cloud-baseret platform til markedsundersøgelser. Opkøbet er det næststørste SAP nogensinde har foretaget.

Næste stop Børsen

Svenske Zound Industries, der fremstiller hovedtelefoner og andre lydprodukter især under varemærker som Urbanears og Mar­shall, har ifølge DI Digital hyret erhvervsbanken Carnegie inden en eventuel børsnotering.

Virksomheden satser på en vurdering på omkring tre milliarder svenske kroner, næsten dobbelt så meget som virksomheden omsatte for i 2017.

28 august 2019

91 procent får udrettet mere pr. distance

Forskerne er enige: Vi er mere produktive, når vi ikke skal sidde på kontoret og arbejde hele tiden. Det findes der flere forklaringer på.

11 september 2019

Mangel på tid, masser af skærme? Prøv micro-læring

65 procent af børnene, der går i grundskolen i dag vil som voksne komme til at arbejde i jobs, der ikke engang eksisterer endnu. På et arbejdsmarked i hurtig forandring handler det om evnen til igen og igen at kunne lære nyt, der giver dig succes. Vi giver råd om hvordan micro-læring kan hjælpe dig og dine kolleger på vej.

27 august 2019

Harvard forskere: Det her får os til at lykkes på vores job

Som chef påvirker du, hvordan medarbejderne har det på jobbet, og dermed hvordan de præsterer. Men hvordan får du dem til at trives – og dermed præstere – så godt som muligt? Forskere fra Harvard har bevist, at det ikke er motivationen, der giver en høj ydeevne, men derimod fremgang der skaber motivation.

26 august 2019

Mere bæredygtig IT med ny mærkning

Forskere ved Chalmers har udviklet et sporingssystem for elektriske og elektroniske produkter, hvor det via et infotag er muligt at spore, hvor komponenterne kommer fra og hvilke materialer de indeholder.

22 august 2019

Årets hotteste trends – fra robotter til stemmestyring

For tolvte gang præsenterer analysevirksomheden The Future Today Institute en rapport spækket med de største tendenser inden for teknologi og videnskab. 2019 Tech Trends Report indeholder 315 forskellige trends – 30 procent flere end året før. Her er nogle af de vigtigste.

24 juli 2019

Fremtiden kræver virksomhedskulturer, hvor kreativiteten vokser

I en fremtid, hvor ingen ved, hvad morgendagen byder på, er virksomheder nødt til at blive mere innovative. Det gælder om at skabe virksomhedskulturer, hvor tillid vægtes højt, kreativitet opfordres og medarbejdere på alle niveauer føler sig delagtiggjort.

2 juli 2019