Fokus på virksomheden

Vi ledte efter en kvik IT-partner, der forstod vores behov og kunne handle hurtigt på dem.

GDL er en transport- og logistikvirksomhed i kraftig vækst. Da GDLs moderselskab besluttede at lægge IT ud til datterselskaberne i Sverige og Danmark, ansatte man Carl Terneus som IT-chef. Han valgte Saldab, der er en del af Dustin Group, som sin IT-partner.

– Vi havde brug for, at IT fik meget større opmærksomhed. Dels handlede det om at gennemgå vores arbejdsmetoder og processer, dels om at effektivisere og flytte fokus over på virksomheden, siger Carl Terneus.

I dag er de fleste leverandører og systemer skiftet ud, og driften af servere og applikationer ligger nu hos Saldab. Derudover sørger Saldab også for klientstyring, levering af produkter og 1st Line Support til GDLs brugere.

– Vores IT er inddelt i områderne Tech og Virksomhed. Takket være Saldab har vi kunnet reducere bemandingen af Tech-området og kan i dag næsten udelukkende fokusere på at støtte og udvikle vores virksomhedsnære IT. Vi får hjælp af både arkitekter, projektledere og teknikere fra Saldab til at finde de bedste løsninger.

Carl Terneus Saldab

Carl Terneus.

Iværksætteri i alle led

For Carl Terneus og hans kolleger er der også en anden positiv effekt ved outsourcing-aftalen, som han er meget tilfreds med. Det er forudsigeligheden.

– Når vi ved, hvad vi har brug for, ved vi også, hvornår vi får det leveret, og hvad det kommer til at koste. Og vi ved desuden, at vejen dertil er kort. Denne forudsigelighed betyder meget for den type forretning, vi driver.

Da GDL var på udkig efter en leverandør af de ydelser, som Saldab leverer, havde de klar idé i hovedet. Fremfor alt var de klar over fra tidligere projekter, at forretningskulturen spiller en større rolle, end man umiddelbart tror. Derfor kiggede GDL efter en leverandør, der passede ind i den virkelighed, virksomheden opererer i.

– Kodeordet er iværksætteri. Det har det altid handlet om for os. Vi ledte efter en kvik IT-partner, der forstod vores behov og kunne handle hurtigt på dem. Det er præcis, hvad Saldab kan. Det er en leverandør, der virkelig forstår sig på begrebet time-to-market, siger Carl Terneus.

Målet er en topmoderne platform

Carl Terneus har rettet sigtekornet ind på at skabe en state-of-the-art IT-platform til GDL. Han beskriver målet ud fra tre fastsatte kriterier: Skalérbarhed, effektive virksomhedsprocesser og forudsætninger for godt iværksætteri for transportlederne.

– Derudover er automatisering naturligvis noget hele branchen kigger på, tilføjer Carl.

– Det handler om at få alt fra IT-systemet til lastbilerne til at blive så selvkørende som muligt. Lige nu har vi faktisk sådan et projekt i gang sammen med Volvo omkring biler, der skal køre mellem Borås og Göteborg.

Sådan blev det muligt

UDFORDRING

Finde en IT-leverandør, der kan være lige så hurtig som GDL. Det vil sige, en som havde mulighed for at levere stabile og sikre IT-ydelser til en hurtigt voksende virksomhed.

LØSNING

Migrering af eksisterende serverplatforme til Saldabs datacenter og implementering af serviceydelser i form af drift af servere, netværk, Wi-Fi, applikationer, klientstyring og service-desk. Rådgivende rolle i dialogen med GDLs applikationsudbydere.

EFFEKT

Takket være Saldabs hjælp har kunden kunne fokusere på sin forretning og den virksomhedsnære IT. Noget der er utroligt vigtigt, da kunden er inde i en kraftig vækst både organisk og via opkøb.

Vil du vide mere?

Gå ind på dustin.dk/solutions eller kontakt os her.

Her kan du læse mere om, hvordan vi har lavet forskellige infrastrukturløsninger til andre kunder

28 juni 2018

Årsagerne til ukendte IT-fejltagelser

Patientsamtaler lægges ud på nettet, og udenlandske aktører fik adgang til vigtige styresystemer. Det er bare to af de seneste store sikkerhedsbrud. Bag mange af dem spiller, den menneskelige faktor en rolle.

10 juni 2019

Hvad er fordelene ved et cloud-administreret netværk?

Cloud-administreret netværk giver masser af fordele sammenlignet med traditionelle løsninger. Har du udskiftet dit gamle netværk endnu?

23 maj 2019

Stort sygehus vælger kompakt ThinkCentre.

Masser af medicoteknisk udstyr og få kvadratmeter. Det er udfordringen på mange sygehuse. Også på Aarhus Universitetshospital, hvor man sparer plads på blandt andet operationsstuerne med kompakte og fleksible ThinkCentre-pc’er fra Lenovo.

20 maj 2019

Cyber crime koster mere end naturkatastrofer

Den voldsomt stigende cyberkriminalitet koster mennesker, organisationer og samfundet enorme summer hvert år. Undersøgelser viser, at nordiske virksomheder ofte mangler det grundlæggende forsvar mod angreb.

15 april 2019

Dustin designer IT-infrastruktur til sundhedssektoren

PatientSky er en åben platform, der gør livet lettere for behandlerne og deres kunder, takket være en automatiseret infrastruktur, som garanterer drift- og datasikkerhed.

13 marts 2019

GUIDE: Cloud-tjenester – sådan virker de

At benytte cloud-tjenester er ikke noget nyt. Men det er inden for de seneste år det for alvor har vokset sig stort og er blevet en løsning, som både privatpersoner og virksomheder har stor gavn af.

21 februar 2019