Derfor bør du prøve hyperkonvergeret infrastruktur

Med hyperkonvergeret infrastruktur reduceres behovet for specialkompetencer i IT-afdelingen. Det betyder, at tid og ressourcer kan bruges på kerneforretningen – i stedet for på brandslukning.

Et hyperkonvergeret datacenter samler storage, servere, backup, switche og anden hardware i én og samme løsning. Du behøver ikke bruge tid på at opdatere firmware og styringssoftware til flere forskellige dele. Alt kan styres fra samme grafiske brugerflade.

For virksomheder med 4-5 eller flere servere kan en hyperkonvergeret infrastruktur relativt hurtigt tjene sig ind. Store virksomheder opnår naturligvis større besparelser i forhold til det mindskede behov for manuel håndtering. Men for mindre virksomheder, der har et mindre IT-budget, er det mindst lige så vigtigt at slippe for at bruge unødig tid på at vedligeholde hardwaren. Desuden er der få mindre virksomheder, der formår at have specialister inden for alt, hvad der rører sig omkring servere, storage og netværk, hvilket ofte fører til, at man må indkalde dyre konsulenter til at løse punktindsatser. Det behov bliver mindre, når håndteringen af infrastrukturen forenkles og i højre grad bliver automatiseret.

Slip for at betale for overkapacitet

En af de helt store fordele for mindre virksomheder er, at opstartsinvesteringen er relativt lav sammenlignet med en traditionel serverløsning. Det skyldes, at du ved en traditionel løsning som regel betaler for overkapacitet for at sikre, at du er i stand til at leve op til fremtidige behov. Men i værste fald kommer du til at sidde med udstyr, som er forældet, inden det kommer i brug. Eftersom det er så tilpas nemt at udvide en hyperkonvergeret infrastruktur, behøver du ikke købe mere kapacitet end nødvendigt fra begyndelsen. Du kan nemt udvide efterhånden, som behovet opstår.

Hvis du er blevet nysgerrig og har lyst til at teste hyperkonvergeret infrastruktur, behøver du ikke vente, til aftalen på din eksisterende serverpark udløber. Du kan vælge at begynde i det små og lægge en del af infrastrukturen over i et hyperkonvergeret miljø og sidenhen udbygge, når budgettet tillader det. Det nemmeste er, at du beder din datacenterleverandør om et ”proof of concept” for at se, hvordan det fungerer i praksis. Inden du gør det, bør du undersøge virksomhedens behov i form af hvilke belastninger, der er, for eksempel hvor stort behov for hukommelse og CPU-power virksomheden har, og hvilken type applikationer, der primært kører i virksomhedens miljø. Hvis virksomheden for eksempel har mange udviklere, vil arbejdet blive lettere af, at det i et hyperkonvergeret miljø er nemt at starte virtuelle maskiner op, uden at man manuelt skal tildele dem rettigheder eller installere programmer og drivere.

Kombiner med en cloud-løsning

En anden fordel – især for mindre virksomheder, er, at hyperkonvergeret infrastruktur er nem at kombinere med en public cloud-løsning. Hvis behovet stiger, men der ikke er IT-budget til at udvide serverparken, kan den ekstra kapacitet indkøbes fra en public cloud-tjeneste i stedet og uden problemer integreres med den private cloud. Alt kan sidenhen styres med samme værktøj. De forretningsnære applikationer som for eksempel forretningssystemer og SQL-databaser kan køres lokalt, og de andre applikationer kan lægges i skyen, uden at det betyder ekstra arbejde for IT-afdelingen.

Vil du vide, hvordan du skræddersyr en hyperkonvergeret infrastruktur til din virksomhed?

Vi fortæller gerne mere.

8 august 2019

Har du virkelig backup i skyen?

Mange tror, at traditionel backup og gendannelse automatisk indgår i skyen, og at leverandørerne af cloud-tjenesterne har styr på det. Men sådan ser det desværre ikke rigtig ud.

5 fordele ved hyperkonvergeret infrastruktur

Med en hyperkonvergeret infrastruktur reduceres behovet for specialkompetencer i IT-afdelingen, hvilket betyder, at der frigøres tid og ressourcer til at fokusere på kerneforretningen – i stedet for på brandslukning.

Sådan får du et mere sikkert it-miljø med virtualisering

Virtualisering har længe været en selvfølge for servere. Men nu virtualiserer man mere og mere – lige fra netværk og storage til firewalls og applikationer. Fordelene er øget funktionalitet, sikkerhed og enklere håndtering.

3 grunde til at arbejde med virtualisering i 2019

Virtualisering af servere er hverdag for de fleste virksomheder. Men i dag kan stadigt mere virtualiseres. Teknologien kan give øget funktionalitet, bedre sikkerhed og lettere styring.

Få plads til at tænke kreativt

Med Adobe Creative Cloud samles kreativiteten ét sted for hele teamet. Med de løbende opdateringer kan IT-afdelingen få tid til andet end hele tiden at jagte de nyeste versioner af de mange programmer.

Skær omkostningerne ned med den rigtige licensstyring

Abonnementstjenester i skyen bliver mere og mere udbredte. Det har mange fordele, men desværre løser det ikke alle udfordringerne omkring licensstyring for store virksomheder.