Climat80-gruppen vokser med Dustin som IT-partner

Med sine 400 medarbejdere i otte virksomheder og en omsætning, som har rundet en halv milliard har Climat80-gruppen etableret sig som en af Øresundsregionens største privatejede klimaentreprenører. I vækst og udvikling har grundtanken fra 30 år siden altid været grundstenen og er stadig kernen i virksomheden: at samle specialister og gøre det enkelt for kunden.

I dag tilbyder Climat80-gruppen helhedsløsninger inden for alt fra kulde, varme til ventilation og ejendomsservice for både boliger, kontor- og industriejendom.

Ulf Andersson er IT-ansvarlig hos Climat80-gruppen og er den, der skal sørge for, at alle i hele organisationen med alle datterselskaber og virksomhedsområder har den rette IT-støtte og support.

– Der er forskel på at vokse og forandres, vores virksomhed har gjort begge dele, og det har præget alt fra begyndelsen”, fortæller Ulf.

– Så er det uundgåeligt med et vist efterslæb inden for IT, men i dag har vi gode forudsætninger for at arbejde proaktivt og bruge det til at pushe virksomheden fremad. Der er vores tætte samarbejde med Dustin en vigtig puslebrik.

Oplev vores IT-tjenester og -løsninger

Mobile løsninger giver frihed til medarbejderne

Ulf fortæller, at en af hans udfordringer er den brede vifte af roller og arbejdsrutiner i virksomheden. Med en virksomhed, der beskæftiger sig med installation og entreprenørskab, har man altid mange medarbejdere på farten. Visse har base i hjemmet og er kun på kontoret, når det er nødvendigt.

– Vi er nødt til at kunne nå ud med information til alle medarbejdere, og de skal i sin tur kunne kommunikere med hinanden igennem hele virksomheden. Det ville slet ikke være muligt uden mobilitetsløsninger som Citrix, som fungerer fantastisk for os, siger Ulf.

Når det derefter gælder at udstyre organisationen til en mobil arbejdsmåde, forsøger Ulf altid bedst muligt at møde brugerens egne ønsker om producenter og modeller.

– For medarbejderen er muligheden for selv at kunne bestemme guld værd. Vi forsøger at være åbne og tilpasse os. Det er noget, jeg mener, gennemsyrer hele virksomheden, siger Ulf.

De rette leverandører gør det muligt

Ulf beskriver sig selv som en person, der ”forsøger at kunne lidt af hvert”, og det er nok også en forudsætning, hvis man som ham ikke har en IT-afdeling under sig. For Ulf handler det i stedet om at omgive sig med de rette leverandører og finde gode samarbejder. Relationen til Dustin går langt tilbage og er noget, han gerne taler positivt om.

– Vi har et intensivt samarbejde med Dustin, som strækker sig på både bredden og i dybden”, siger Ulf.

– For os er Dustin også en sparringspartner, en ekstra ressource og specialistkompetencer i ét. At have adgang til denne store palet af kundskaber betyder meget for os.

Climat80-gruppen vil blive ved med at vokse, og for Ulf er det en selvfølge, at IT vil være et vigtigt led i denne udvikling.

– IT er ikke bare intern støtte til virksomheden. Det er også noget, vi skal bruge for at øge konkurrencedygtigheden. Et moderne og formålsopfyldende IT-miljø giver kunderne fordele, og det er et spørgsmål, der oftere og oftere dukker op i forhandlingerne, siger Ulf.

Tekst og foto: Viktor Silfverhjelm Hultqvist

For os er Dustin også en sparringspartner, en ekstra ressource og specialistkompetencer i ét. At have adgang til denne store palet af kundskaber betyder meget for os.

– Ulf Andersson, IT-ansvarlig, Climat80-gruppen.

Ulf Andersson Climate08

6 september 2019

Netværk uden problemer

I vore dage med cloud-tjenester er et pålideligt netværk vigtigere end nogensinde. Mange virksomheder vil hurtigt kunne skalere deres platform op efter behov og samtidig holde omkostningerne under kontrol. Løsningen? At købe sit netværk som en tjeneste.

11 februar 2020

We keep things growing - Actic udvidede sin forretning og forbedrede kundetilfredsheden med Network

Actic havde brug for en stabil og fleksibel netværksløsning til sine 182 bade- og fitnesscentre. Med Network fik de, udover det, adgang til data, som kunne bidrage til forretningen og som nemt kunne håndteres af kun fem heltidsansatte.

11 februar 2020

Guide: Sådan bliver din virksomhed mobil

Nutidens teknologiske muligheder gør det nu lettere end nogensinde at skabe det digitale, mobile kontor og tilbyde medarbejderne friheden til at arbejde hvor og hvornår, de vil. Vejen til målet ser dog forskellig ud for forskellige virksomheder, og i denne guide vil vi fortælle om alle de ting, der skal være på plads – fra teknologi til organisation.

4 februar 2020

Betal kun for den kapacitet, du bruger

Ved at købe netværk som en tjeneste, NaaS, opnår du et stabilt og sikkert netværk til en fast pris. Sådan foregår det.

13 december 2019

Investér ikke i eget netværk

Netværket er virksomhedens livsnerve. Hvis det ikke fungerer, kan man ofte slet ikke arbejde i virksomheden. Derfor vælger flere og flere at købe netværk som en tjeneste.

18 november 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mere eller mindre alt koblet op til skyen. Hvordan skal din virksomheds cloud-konfiguration se ud, og hvad skal overlades til samarbejdspartnere? Hent vores trendrapport ”Cloud” og læs mere.

4 november 2019