Climat80-gruppen vokser med Dustin som IT-partner

Med sine 400 medarbejdere i otte virksomheder og en omsætning, som har rundet en halv milliard har Climat80-gruppen etableret sig som en af Øresundsregionens største privatejede klimaentreprenører. I vækst og udvikling har grundtanken fra 30 år siden altid været grundstenen og er stadig kernen i virksomheden: at samle specialister og gøre det enkelt for kunden.

I dag tilbyder Climat80-gruppen helhedsløsninger inden for alt fra kulde, varme til ventilation og ejendomsservice for både boliger, kontor- og industriejendom.

Ulf Andersson er IT-ansvarlig hos Climat80-gruppen og er den, der skal sørge for, at alle i hele organisationen med alle datterselskaber og virksomhedsområder har den rette IT-støtte og support.

– Der er forskel på at vokse og forandres, vores virksomhed har gjort begge dele, og det har præget alt fra begyndelsen”, fortæller Ulf.

– Så er det uundgåeligt med et vist efterslæb inden for IT, men i dag har vi gode forudsætninger for at arbejde proaktivt og bruge det til at pushe virksomheden fremad. Der er vores tætte samarbejde med Dustin en vigtig puslebrik.

Oplev vores IT-tjenester og -løsninger

Mobila lösningar ger frihet till medarbetarna

Ulf fortæller, at en af hans udfordringer er den brede vifte af roller og arbejdsrutiner i virksomheden. Med en virksomhed, der beskæftiger sig med installation og entreprenørskab, har man altid mange medarbejdere på farten. Visse har base i hjemmet og er kun på kontoret, når det er nødvendigt.

– Vi er nødt til at kunne nå ud med information til alle medarbejdere, og de skal i sin tur kunne kommunikere med hinanden igennem hele virksomheden. Det ville slet ikke være muligt uden mobilitetsløsninger som Citrix, som fungerer fantastisk for os, siger Ulf.

Når det derefter gælder at udstyre organisationen til en mobil arbejdsmåde, forsøger Ulf altid bedst muligt at møde brugerens egne ønsker om producenter og modeller.

– For medarbejderen er muligheden for selv at kunne bestemme guld værd. Vi forsøger at være åbne og tilpasse os. Det er noget, jeg mener, gennemsyrer hele virksomheden, siger Ulf.

De rette leverandører gør det muligt

Ulf beskriver sig selv som en person, der ”forsøger at kunne lidt af hvert”, og det er nok også en forudsætning, hvis man som ham ikke har en IT-afdeling under sig. For Ulf handler det i stedet om at omgive sig med de rette leverandører og finde gode samarbejder. Relationen til Dustin går langt tilbage og er noget, han gerne taler positivt om.

– Vi har et intensivt samarbejde med Dustin, som strækker sig på både bredden og i dybden”, siger Ulf.

– For os er Dustin også en sparringspartner, en ekstra ressource og specialistkompetencer i ét. At have adgang til denne store palet af kundskaber betyder meget for os.

Climat80-gruppen vil blive ved med at vokse, og for Ulf er det en selvfølge, at IT vil være et vigtigt led i denne udvikling.

– IT er ikke bare intern støtte til virksomheden. Det er også noget, vi skal bruge for at øge konkurrencedygtigheden. Et moderne og formålsopfyldende IT-miljø giver kunderne fordele, og det er et spørgsmål, der oftere og oftere dukker op i forhandlingerne, siger Ulf.

Tekst og foto: Viktor Silfverhjelm Hultqvist

For os er Dustin også en sparringspartner, en ekstra ressource og specialistkompetencer i ét. At have adgang til denne store palet af kundskaber betyder meget for os.

– Ulf Andersson, IT-ansvarlig, Climat80-gruppen.

Ulf Andersson Climate08

6 september 2019

Whitepaper: Digitalisering, automatisering og innovation gennem hyperkonvergeret infrastruktur

IT-organisationer skal kunne håndtere hurtige forandringer. Vil du lære mere om, hvordan du skaber plads til innovation? Se vores whitepaper ”Digitalisering, automatisering og innovation gennem hyperkonvergeret infrastruktur”.

20 september 2019

Consafe Logistics har kombineret reducerede IT-omkostninger med højere serviceniveauer

Consafe Logistics er Europas førende leverandør af software til lager- og logistikløsninger. Vi leverer i dag on-site support til hele virksomheden i Consafe Logistics.

20 september 2019

CMP er i mål med tjenesteficering af IT-leverancen

Copenhagen Malmö Port AB (CMP) er siden starten af år 2001 vokset og blevet en af Skandinaviens største havneoperatører med virksomheder på begge sider af sundet. I dag har de servicificeret stort set hele virksomheden.

9 september 2019

Hvordan arbejder Dustin med bæredygtig IT?

Dustins vision er at sætte standarden inden for effektiv og bæredygtig IT. Udover at vi har en løbende dialog med vores leverandører om, hvilke produkter og tjenester vi ønsker at sælge, sørger vi hele tiden for at guide vores kunder til mere bæredygtige valg.

29 august 2019

CIO-rapport: IT på vej til at miste strategisk position

IT-afdelingen risikerer at miste sin relevans, når en stadig større del af IT-investeringerne bliver forretningsfinansierede, fremgår det af ny rapport.

15 august 2019

Sikring af følsom data i skyen

Den stigende servicificationen i IT-branchen betyder, at stadig mere information håndteres i cloud-tjenester, noget der kræver høj ansvarsbevidsthed fra klienter hos virksomheder, hvor man håndterer sikkerhedsregulerede eller andre følsomme informationer.

12 juli 2019