BenQ InstaShow WDC10 – trådløs præsentationsløsning

”Teknologien har udviklet sig med en vældig fart, og mennesket har opnået utrolige fremskridt. Og dog er der visse grundliggende ting, der ikke er fulgt med udviklingen, som for eksempel opkobling af projektorer og skærme i mødelokaler. På hvert eneste møde bruges der unødig tid på at få udstyret til at fungere. Men det burde jo fungere med det samme, uden problemer og uden ekstra krumspring og indstillinger, der giver problemer”, siger Johan Frisch fra BenQ.

Det trådløse mødelokale har indtil i dag nærmest været en utopi. BenQ har løst problemet ved at lancere sit enkle, udstyrsuafhængige produkt InstaShow. Det gør velfungerende plug and play-præsentationer i mødelokalet til virkelighed, uafhængigt af udstyr og uden drivere. Det er en unik måde at tilslutte computere trådløst til møderummets præsentationsudstyr og opfylder både virksomhedens interne behov og gæsternes behov.

Lever op til forventningerne

Brugerne forventer, at deres arbejdsredskab skal fungere hurtigt, og at informationerne skal være tilgængelige, lige præcist når de skal bruges. Med InstaShow behøver man ikke installere drivere eller justere computernes indstillinger. InstaShow tilbyder brugerne en løsning, hvor flere deltagere kan vise deres præsentationer med ét eneste tastetryk fra et hvilket som helst udstyr. Op til 16 brugere kan vise indhold trådløst fra deres eget udstyr uden at skulle installere drivere eller justere visningsindstillingerne. Det eneste, som kræves, er at tilslutte computerne til InstaShows USB- og HDMI-kontakter. InstaShow kan også bruges med Mini DisplayPort-, DisplayPort- og VGA-adaptere.

InstaShow understøtter op til 60 Hz Full HD 1080p-video og stereolyd via HDMI-tilslutningen. Enheden vælger automatisk den bedste trådløse kanal for at sikre den bedst mulige kvalitet i præsentationen. Et trådløst netværk i henhold til den nyeste 802.11ac-standard garanterer uafbrudt streaming uden forsinkelser eller forstyrrelser på grund af billedkompression.

Brugeren kan vælge mellem præsentations- og 1080p-videotilstand med et enkelt tastetryk.

Hånd i hånd med Skype

InstaShow går godt i spænd med Skype, eftersom det understøtter udvidet skrivebord i Windows og OS X, hvilket letter arbejdet på videomøderne – man kan vise videomødebilledet på mødeskærmen og fortsætte arbejdet med f.eks. beregninger på sin egen computer. InstaShow er det ideelle udstyr i flerbrugermiljøer. Hver enkelt bruger har sin egen sender, og det er hurtigt at skifte billede på skærmen.

InstaShow bruger AES 128- og WPA2-kryptering for at sikre, at det præsenterede materiale er beskyttet mod uvedkommende adgang. Indbygget databeskyttelse og separate netværk er populært først og fremmest inden for den offentlige forvaltning, men øget sikkerhed er også nødvendig for virksomheder.

Standardkonfigurationen omfatter en modtager og to sendere samt tilhørende USB- og HDMI-kabler. Udstyret har en rækkevidde på otte meter. Senderenheden får strøm via USB, og modtageren har sin egen strømkilde. InstaShow vandt If Design Award 2016.