Fokus

Krystalklare digitale møder.

Plug and play er en nødvendighed ved Skype-møder.

Kontakt en rådgiver

Bliv mere effektiv med det rette headset

De skal fungere i åbne kontorlandskabe, kunne bruges til både opkald og musik og selvfølgelig være brugervenlige. Therése Nilsson, Channel Marketing Manager hos Jabra, kommer med tips til, hvordan du kan øge kvaliteten på dine Skype-opkald med det rette headset.

Hør du mig nu? Det er måske den mest almindelige sætning, når man taler om Skype-møder. Og lige præcis brugervenligheden ved at ringe og modtage opkald og have digitale møder er noget, som Jabra har arbejdet utrolig hårdt med at finpudse og finjustere. Deres MS-certificerede produkter i både Engage-, Biz-, Evolve- og Speak-serierne er straks klare til brug med Skype for Business, helt uden installation, takket være plug and play. Og ifølge Therése Nilsson skal det være nemt at have Skype-møder, og plug and play er en nødvendighed for ikke at skulle sidde fast i tekniske installationer og problemer.

- Ifølge vores egen undersøgelse* fra 2015 bruger virksomheder i gennemsnit 10% af mødetiden på at tilslutte teknologien. Vores Speak-serie til mødelokaler er utrolig brugervenlig og fås med både Bluetooth og USB-kabel. De har også indbyggede sikkerhedsløsninger, så du kan tilslutte flere enheder via Bluetooth uden at gå på kompromis med sikkerheden, siger hun.

Designet til opkald og musik

Åbne kontorlandskaber og BYOD gør, at kravene til vores udstyr stiger. Thérese fortæller, at et almindeligt scenarie er, at man af ren vane bruger sit private headset til arbejdsrelaterede opkald og Skype-møder, og det giver dårligere opkaldskvalitet.

– Almindelige høretelefoner er ikke designet til tale. Det mærker du, der lytter, måske ikke så meget til, men det kan til gengæld vedkommende, du taler med. Vi ser meget på behovet af både at kunne modtage opkald og høre musik, når vi designer nye produkter, og de skal se ud og fungere som dem, man bruger privat. Brugeren skal kunne tage sit arbejdsheadset med hjem, måske høre musik i bussen og modtage et opkald på vejen. Vores produkter er fremstillet til åbne kontorlandskaber og lukker baggrundsstøj ude samtidigt med, at de laver en ”zone” for dem, der taler, mener hun.

Man giver ofte headsettet skylden

Thérese Nilsson mener, at mange opkoblingsproblemer, som egentlig handler om computeren eller mobiltelefonens performance, ofte lander på headsettet. For at løse det, har Jabra USB-dongles, der kommunikerer via Bluetooth og gør, at opkoblingen bliver optimal. Hvis alle sidder på kontoret med Bluetooth-høretelefoner, eller hvis du vil kunne bevæge dig frit uden telefon og computer, kan det være tid til at skifte til en Jabra DECT-baseret headset-løsning.

- I dag er det almindeligt, at man i løbet af opkaldet vil gå over og spørge en kollega eller ekspert om råd, og i stedet for at finde pausemusikken frem, kan du tage samtalen med. Det giver en bedre kundeoplevelse og er desuden tidsbesparende, siger hun.

Ny model til stilbevidste på farten

Hvis man vil have et mere diskret Skype-headset, fås nu nyheden Evolve 75e, en trådløs UC-certificeret earplug-model med aktiv støjdæmpning.

– Modellen er perfekt til dem, der ønsker høj opkaldskvalitet og en smart model, der effektiv lukker lyd ude, forklarer Thérese Nilsson.

Søsterheadsettet Jabra Evolve 75, som sidder uden på øret, er lige nu det første headset, som både er Skype for Business-certificeret og opfylder Microsofts nye Open Office and Outdoor-krav.

Vælg ud fra behov

Der er altså rigtig meget at vælge mellem, og Thérese lægger vægt på, at det er vigtigt altid at se på det individuelle behov ved valget af professionelt headset.

– Hvis du taler i telefon 8 timer om dagen, skal du f.eks. ikke have et headset med indbygget aktiv støjdæmpning, eftersom disse høretelefoner er alt for tætsiddende. Arbejder du derimod i et almindeligt kontormiljø, er de et godt valg. Det er vigtigt ikke at købe én model til hele virksomheden, man se skal se på de specifikke behov. Derfor tilbyder vi ud over rådgivning også mulighed for at låne op til 5 forskellige enheder, siger hun.

*Knowledge Worker Survey 2015

Therése Nilsson
Jabra

Se hele udbuddet fra Jabra her »